Överraskande hälsofördelar med Chayablad

Chayablad har otroliga hälsofördelar för kroppen

Chayablad har många hälsofördelar för kroppen, det kallas också för ”Guds gåva” eftersom det kan behandla nästan 100 sjukdomar.

Chaya kallas också för trädspenat och är en snabbväxande växt som odlas över hela världen. Man tror att denna växt har sitt ursprung i Mexiko och spreds över hela världen. Det är en bladgrönsak som liknar spenat.

Den används både för kulinariska och medicinska ändamål eftersom den har ett brett användningsområde. Bladen måste kokas först innan de äts eftersom de innehåller giftiga hydrocyanglykosider som liknar kassava. Det är också en välsmakande grönsak som spenat.

Som matlagningsväxt har den många vitaminer och mineraler inklusive vitamin A, B1, askorbinsyra, järn, kalcium, fosfor, protein, kolhydrater, antioxidanter och andra näringsämnen som är nyttiga för kroppen.

Den har också en antidiabetisk effekt som hjälper en diabetespatient i behandlingen av sin diabetes. Men att laga Chayablad i en aluminiumpanna kan orsaka diarré, så konsumenterna råddes inte att laga dessa blad i aluminiumpanna.

Många människor tror att denna växt kan bota nästan 100 sjukdomar på grund av dess många hälsofördelar för kroppen. Chaya kan lösa upp cystor, cancer och många typer av sjukdomar, det är därför den kallas ”Guds gåva”.

Den kan behandla astma, anemi, halsont, infektioner, huvudvärk, njur- och leversjukdomar. Den kan förebygga hemorrojder, åderbråck, anemi, osteoporos och andra allvarliga sjukdomar på grund av åldrande och miljöeffekter.

Den kan också reglera kolesterolnivåer, urinsyra, blodsockernivåer, balansera det metaboliska systemet och hjälper barn att växa. Chayablad kan också förbättra ögats hälsa, kognitiv förmåga, stärka immunförsvaret och andra hälsofördelar.

Dessa blad kan både läggas till sallader, soppor eller användas som te. Chaya kan endast konsumeras tillagad eller kokt men aldrig konsumeras rå. Här är några tips på hur man tillagar Chaya-te av dess blad.

Ingredienser:

6 Chaya-blad
2 koppar vatten

Förfarande:

Kok med en tillräcklig mängd vatten, tillsätt sedan Chaya-bladen och låt det puttra i 10 minuter. Konsumera en kopp av detta te 3 gånger dagligen före måltiderna för bästa resultat.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.