Hur man dödar duvor med ris eller Alka Seltzer

Det är välkänt att duvpopulationen har vuxit till ett okontrollerbart antal och att avskräcka dem från att slå sig ner på byggnader har blivit ett växande problem. Duvor är smarta fåglar och ofta ganska beroende av människor för att överleva. De lever i nära anslutning till människor för att få sin födokälla, och de bosätter sig också i byggnader där människor bor. Dessa fåglar gillar att befinna sig högt upp, så det är mest troligt att man hittar dem på tak, innergårdar, bjälkar och avsatser. Det finns över sextio sjukdomar som duvorna och deras utsöndringar bär på. Detta innebär att när det finns ett kraftigt angrepp av fåglar är det lika viktigt att städa upp som att få dem att flytta.
RIS: Vissa människor tror att man kan använda ris för att döda duvor. Men det måste vara TORrt ris. Tanken här är att torkat ris expanderar avsevärt när det utsätts för vätska. Så om en duva äter mycket torkat ris finns det inte tillräckligt med utrymme i magsäcken, eller magsäcken, och duvan kan bokstavligen brista! Men detta är en MYT. Kom igen nu. Har du inte sett den där lilla japanska killen Takeru Kobayashe äta över 50 korvar med bullar? Magen kan expandera ganska mycket. Djur kräks när de är för mätta för att klara av det. Fåglar är experter på att kräkas, om du inte har märkt det! Så nej, man kan inte döda duvor med ris.
ALKA SELTZER: Samma sak. Tanken är att alka seltzer ska orsaka en massa gas och få duvan att explodera. Kom igen. Djur fungerar inte på det sättet. De har mekanismer som gör att de kan överleva. I det här fallet kallas det ”rapa”. Ja, duvorna rapar ut gasen. Så nej, du kan inte döda duvor med alka seltzer.
Okej då, hur dödar man duvor? Det bästa sättet är att skjuta dem! Ett luftgevär med hög effekt, som 1000 FPS, är ett utmärkt sätt att göra det. Det finns även andra skjutvapenalternativ, men luftgeväret är lagligt i bostadsområden och ganska säkert att använda inomhus, om det är där duvorna håller till. Det finns förmodligen några duvgifter, men jag tycker bara att det är ett uselt sätt att försöka ta itu med ett duvproblem. Det verkligt bästa sättet är att installera avskräckande medel som hindrar dem från att landa på det område där du inte vill ha dem, t.ex. nålremsor, nät eller chockspår.
Klicka på någon av nedanstående bilder för en större högupplöst version:


Duvor som rastar vid en bensinstation

Här är några duvor som jag fångade i en fälla

För och efter. Nålremsor fungerar

Jag fångade den här duvan som kom ut från en vind

Är det olagligt att förgifta duvor – Många människor kan bli så frustrerade över ett problem med duvor att de kanske undrar om det är olagligt att förgifta duvor. Det sanna svaret är att det beror på. Din stad eller delstat kan ha lagar i böckerna som ser förgiftning av duvor som djurplågeri, men vissa har det inte. Du bör dock veta att förgiftning av duvor kan orsaka ytterligare problem för andra människor och vilda djur i området. En förgiftad duva kan t.ex. ätas upp av ett husdjur eller av andra vilda djur som äter och det kan i sin tur döda ett oavsiktligt djur. Att använda gift för att döda duvor i större antal kan också leda till slöseri med offentliga medel, för när flera fåglar dör måste man hitta orsaken till detta. Den typen av situation har inträffat tidigare och på grund av rädslan för sjukdomar måste fåglarna undersökas för att utesluta smittspridare. Om du fortfarande frågar dig om ”är det olagligt att förgifta duvor?” är det kanske bättre att söka efter viltbekämpning. De kommer att kunna minska antalet duvor och ge dig en mer permanent lösning. De kan hjälpa dig att besvara dina frågor om huruvida förgiftning är lagligt eller inte och om du har andra alternativ.
Hur man blir av med lukten av döda duvor – Ett av de större problemen när du har duvor på din fastighet är att de kan dö inuti. Även om en död duva inte är lika vanlig som andra typer av skadedjur kan den lukta lika illa som alla andra djur. Att bli av med lukten innebär två saker: att hitta källan och att städa upp. Det första steget när man lär sig hur man blir av med lukten av döda duvor är att lokalisera duvan. Om fågeln befinner sig någonstans i ett rum, men inte på väggen, bör processen vara enkel. För fåglar som dött instängda i en vägg måste du däremot göra ett hål i väggen. när du har hittat den döda fågeln gör du dig av med den genom att bära gummihandskar och en andningsmask för bekvämlighet och för att undvika att andas in bakterier. Placera den döda fågeln i ett par plastpåsar för att försegla lukten och kassera den. Du är inte klar än, du måste nu rengöra platsen där fågeln låg. För att göra det använder du en borste och blekmedel. Skrubba området i ett par minuter med en generös mängd blekmedel för att se till att området är rent och lukten bör vara borta.

FOTOS: För bra bilder på fågelbekämpning och avlägsnande av fåglar, klicka på min:

Om du inte bor i Florida klickar du på min Nationwide Directory of Wildlife Professionals som betjänar nästan alla städer i alla 50 stater.

En fullständig lista över mina sidor om fågelbekämpning:
Fågelkontroll
Hur man håller duvor borta från en byggnad
Fågelfotografier
Hur man blir av med duvor
Hur man håller duvor borta från balkongen, poolen, byggnaden
Hur man dödar duvor
Borttagning av kanadagås – hur man blir av med den, Hur man håller sig borta
Bristspett Borttagning – Hur man blir av med den, Hur man håller sig borta
Stjärnspett Borttagning – Hur man blir av med den, Hur man håller sig borta
Muskeland Borttagning – Hur man blir av med den, Hur man håller sig borta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.