Att skaffa ett djur för emotionellt stöd i Massachusetts

Är du intresserad av att skaffa ett djur för emotionellt stöd i Massachusetts? Ett emotionellt stöddjur (ESA) eller sällskapsdjurets enda funktion är att ge komfort och emotionellt stöd, som namnet antyder. De vanligaste (och mest accepterade) ESA:erna är katter och hundar! Dessa pälsdjur har viktiga uppgifter att utföra!

ESA:s är inga servicedjur och omfattas därför inte av Massachusetts Service Animal Law, som definierar ett servicedjur som en hund som hjälper sin ägare med ett funktionshinder genom att utföra specifika uppgifter.

Ta CertaPets kostnadsfria screeningtest

Emotional Support Animal i Massachusetts: Specifikt skydd

Ett emotionellt stöddjur i Massachusetts skyddas av två mycket viktiga federala lagar. Som ägare av ESA måste du känna till skillnaden mellan servicedjur och ESA, eftersom de två är mycket olika och skyddas av olika lagar.

Definition av assistansdjur

Det finns olika typer av assistansdjur. De kategoriseras generellt i servicedjur eller psykiatriska servicedjur och emotionella stöddjur.

Servicedjur och psykiatriska servicedjur genomgår intensiv träning och deras uppgift är att utföra specifika uppgifter för att hjälpa en person med en funktionsnedsättning. Några av de vanligaste exemplen på dessa hundar (och enstaka minihästar) är synskadade hundar, ledarhundar för hörselskadade och hjälper personer i rullstol genom att öppna dörrar eller trycka på hissknappar.

En del av dessa fantastiska hundar kan känna av förhöjt blodtryck eller låga blodsockervärden hos sina ägare och varna sina människor.

Exempel på fantastiska saker som psykiatriska servicedjur tränas för är att känna igen symtomen på kommande panikattacker hos någon som lider av tillstånd som posttraumatiskt stressyndrom. Hunden lär sig att distrahera ägaren, utöva kroppstryck, slicka deras ansikten eller till och med ta med sig medicin.

ESA skiljer sig från servicedjur främst för att de inte får någon särskild utbildning. En ESA:s enda syfte är att ge sin ägare lugnande tröst och sällskap. Alla hundar (eller katter) kan vara en ESA, medan alla hundar inte är lämpade att vara tjänstehundar!

Hur man får ett emotionellt stöddjur i Massachusetts: CertaPet’s Simple 5 Min Process!

Det sista en person som kämpar med ett känslomässigt mentalt tillstånd behöver är att bli överväldigad av administration. CertaPet inser det och har tagit fram en enkel, effektiv och snabb metod för att effektivisera processen.

Det första steget är att ta vår kostnadsfria online-process på 5 minuter för att se om du är kvalificerad för ett emotionellt stöddjur i Massachusetts. Om dina svar visar att du kan vara berättigad till ett ESA kommer vi att koppla dig till LMHP i din delstat!

Tänk bara, du kan få ditt ESA-brev på så lite som 48 timmar!

Se om du är berättigad till ett emotionellt stöddjur

Reselagstiftning (Air Carrier Access Act)

Av Air Carrier Access Act (ACAA) framgår det att människor inte kan nekas tillträde till flygresor på grund av att de har en funktionsnedsättning (och behöver ett ESA för att lindra symtomen).

Emotionella stöddjur får flyga med sin ägare i kabinen utan kostnad. Om du planerar att flyga med din ESA måste du kontrollera flygbolagets ESA-policy och se till att du kryssar i alla rutor. Vissa flygbolag har rasbegränsningar och ett mycket specifikt protokoll för att tillåta ESA:er på flygningar.

Det finns otaliga incidenter där människor missbrukar ACAA och felaktigt framställer sina husdjur som assistansdjur. På grund av detta skärper flygbolagen sina ESA-policyer för att göra det svårare för bedragare att få en gratis resa för sina husdjur!

Arbetsrätt

Arbetsgivare är inte juridiskt skyldiga att tillåta din ESA på arbetsplatsen. Det är helt upp till arbetsgivaren att avgöra om du får ta med dig din ESA till jobbet eller inte.

Och även om ESA:er inte behöver någon särskild utbildning är det en bra idé att träna din hund i lydnad. Du kan alltid vända dig till din arbetsgivare och fråga om du får ta med dig Fido till jobbet. Dina chanser att få ett ”go-ahead” är mycket större om du har en tyst, lugn och lydig följeslagare!

Huslagar (Fair Housing Act)

Enligt Fair Housing Act (FHA) måste en hyresvärd tillhandahålla rimliga anpassningar för en person med ett funktionshinder. De kan inte neka dig tillgång till en hyresbostad på grund av att du lider av en psykisk sjukdom eller ett känslomässigt tillstånd. Om du behöver en ESA för att lindra symtomen på ditt tillstånd är det helt i din rätt att leva med din ESA i en hyresbostad.

Du kan leva med din ESA trots att det finns en policy om ”inga husdjur” och en hyresvärd får inte ta ut några extra avgifter eller depositioner för husdjur.

ESA Campus Housing

University of Massachusetts, Amherst’s Assistance Animal Policy tillåter tjänste- och stöddjur i deras Residence Halls och bostadsområden.

Alla offentliga boenden i Massachusetts måste följa både delstatliga och federala lagar och omfattas därför av FHA, som tillåter stöddjur för känslomässiga behov.

Kontrollera i förväg med din högskola eller ditt universitet innan du beger dig till campus. Det finns fler ESA:er än någonsin i universitetsboenden, så se till att du känner till reglerna och bestämmelserna för den institution du går på. Och kom ihåg: ESA:er är inte tjänstedjur. De kan inte följa med överallt där servicedjur följer med!

Utantag från reglerna

ESA:s och deras ägare är inte oberörbara. Precis som du har rättigheter på grund av ditt funktionshinder har flygbolag och hyresvärdar rätt att neka din ESA tillgång till boende eller flygningar om den uppvisar följande beteende:

 • Visa aggressivt beteende mot andra människor eller djur.
 • Är destruktiva och skadar (eller smutsar ner) egendom.
 • Uppvisar störande beteende.

Bestraffning för felaktig presentation av ett assistansdjur

Att få ett emotionellt stöddjur i Massachusetts innebär att man skaffar sig ett ESA-brev från en licensierad psykisk hälsovårdare. Med alla dessa ESA-västar och ”register” på nätet är det lättare än någonsin att få sitt husdjur att framstå som ett ESA. Tyvärr finns det ingen gällande lag som gör det olagligt att förvränga ett stöddjur.

Men Massachusetts debatterar för närvarande ett lagförslag om att göra förvrängning av ett stöddjur till en förseelse. Om allt går enligt planerna kan brottslingar se fram emot böter på upp till 500 dollar!

5 fakta som du måste känna till innan du får din ESA

 1. Ett ESA-brev måste förskrivas av en licensierad psykisk hälsovårdspersonal i din stat.
 2. Var försiktig med ”ESA-registrering” och ”ESA-certifikat”. ”Certifiering för emotionell stödhund” är en felaktig benämning. Certifieringstjänsterna är inte legitima och dessa certifikat är värdelösa. Samma sak gäller för servicehundar! Det finns inget ”tjänstehundsregister”!
 3. Hundar och katter är de vanligaste ESA:erna. Att få din alligator som emotionellt stöd ombord på ett flygplan kommer inte att hända!
 4. Kostnader: Att ta hand om ett djur är dyrt; även för din emotionella stödhund. Du måste täcka de kostnader som är förknippade med ditt assistansdjurs vård, hälsokrav och mat. Du måste också ge det ett bekvämt liv och lämpliga levnadsförhållanden. Oavsett hur du mår måste du hela tiden se till att ditt djur mår bra.
 5. Socialisering: Även om ESA:er inte behöver någon specialutbildning måste ditt emotionella stöddjur uppträda väl i offentligheten och i hyrda bostäder.

Var hittar du en lämplig ESA!

Kanske har du redan en perfekt hund- eller kattkamrat hemma! Kom ihåg: vilken hund eller katt som helst kan vara en ESA! Om du fortfarande letar efter en ESA bör lokala djurhem och räddningsgrupper vara din första anhalt!

Härbärgena är fulla av alla sorters hundar och katter som letar efter ett hem för alltid. Dessa djur förtjänar en andra chans i livet! De kommer att återgälda dig med oändlig och villkorslös kärlek! Dessutom: Ja, skyddshemmen har många blandade raser, men du kan också hitta stamtavlor där! Det viktigaste är att ni två bildar ett band och älskar varandras sällskap.

Var ska du ta med ditt emotionella stöddjur

Kontrollera alltid om det finns husdjursvänliga alternativ när du tar med dig din ESA till en offentlig plats. Om du letar efter ett ställe att ta med Fido på i Massachusetts har du tur!

Hundparker och hundrastgårdar

 • Peter’s Park, Boston
 • Carleton Court Dog Park, Boston
 • Fresh Pond Reservation Dog Park, Cambridge

Hundvänliga restauranger och barer

 • Blunch, Boston
 • Cambridge Brewing Company, Cambridge
 • Village Tavern Grill & Oyster Bar, Salem

Resorter, fitness och spa

 • Boston Harbor Hotel
 • Harold Parker State Forest Campground
 • Boston Public Garden
 • Sheepfold
 • Noanet Woodlands, Dover

Evenemang

Vad kan du göra med din ESA i och runt Massachusetts? Låt oss ta en titt:

 • South Shore Animal Hospital Open Day för en rolig familje-pojkdag! Med polishund- och rehabiliteringsdemonstrationer, försäljare av husdjursartiklar och en rundvandring bakom kulisserna. Du får möjlighet att träffa adopterbara hundar från Last Hope K9, Massachusetts Humane Society och Mainely Rat Rescue.
 • Yappy Hour är en veckovis hundvänlig tillställning på Quite Fetching, LLC i Grafton.
 • Doggie Dip Day är ett hundvänligt evenemang på Silver Lake Beach i Grafton.
 • Woofstock är Buddy Dog Humane Societys årliga välgörenhetsinsamling och festival utomhus!

Emotional Support Animal i Massachusetts:

CertaPet hanterar den mest stressiga delen av att få ett emotionellt stöddjur i Massachusetts. Du behöver inte längre leta på gula sidorna efter en licensierad psykisk hälsovårdare!

När du har fyllt i vårt enkla 5-minuters förundersökningstest sätter vi dig i kontakt med en LMHP. De kommer att sköta ESA-pappersarbetet medan du luta dig tillbaka och vänta på att allt kommer till din dörr. Det kan inte bli enklare!

Klicka här för att komma igång gratis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.