Bred bilförsäkring

Alla vill spara pengar på sin bilförsäkring, och det finns många sätt att göra det på. Lägre täckningsgränser, högre självrisker och rabatter är några av de vanligaste sätten att spara.

Du kanske till och med har hört att bred bilförsäkring är ett sätt att få den täckning du behöver utan en hög prislapp. Även om termen ”bred form” antyder bred eller omfattande täckning är motsatsen sann. Bred form av bilförsäkring är en naken täckning som kan lämna dig betydligt underförsäkrad.

Vårt verktyg för att matcha oberoende agenter hittar den bästa försäkringslösningen i ditt område. Berätta vad du letar efter så rekommenderar vi de bästa agenterna för dig. All information du lämnar kommer endast att skickas till den agent du väljer.

Vad är en bred form av försäkring?

En bred form av bilförsäkring erbjuder en mycket begränsad täckning – kanske bara den minsta mängd ansvar som krävs enligt lag i din stat – till ett lågt pris.

Om du vill köpa en bred form av försäkring måste du förstå exakt vad den täcker och inte täcker. Du bör också vara beredd på luckor i täckningen som kan vara förödande om du har ett krav.

Bred form auto ansvarsförsäkring (även kallad bred form namngiven operatör täckning) täcker endast en namngiven förare med minimal ansvarsförsäkring. Täckningen är utesluten för alla andra som kör bilen, under alla omständigheter.

Den är endast lämplig för förare som vet att ingen annan någonsin kommer att köra deras bil. Om du har en familj, en betydande annan, eller någon annan som sannolikt kommer att sätta sig bakom ratten i din bil, är bred form bilförsäkring inte för dig.

Om en annan förare kraschar in i din bil, kommer du inte att ha täckning för skadorna på ditt fordon eller någon annan, och du kan fortfarande hållas juridiskt ansvarig och skyldig att betala.

Om du krockar med din egen bil har du endast täckning för skador på den andra förarens fordon och den andra förarens skador. Om din bil skadas eller om du får skador kommer din breda bilförsäkring inte att betala.

Hålen i bred form av försäkringstäckning

En bred form av autoansvarsförsäkring kan vara tillräcklig för dig om du har en mycket gammal bil som inte skulle vara värd att reparera efter en olycka. Men även under dessa omständigheter har denna typ av försäkring några allvarliga begränsningar som gör dig ekonomiskt sårbar.

 • Broad form auto insurance policies provide no comprehensive or collision coverage. Du har inget skydd för dina egna skador eller skador på ditt eget fordon.
 • Du kanske faktiskt inte sparar pengar. Om du råkar ut för en olycka och blir stämd för skadestånd riskeras dina personliga tillgångar. Om du köper en försäkring med full täckning kommer du förmodligen att spara pengar i det långa loppet, eftersom du har täckning för många olika situationer.
 • Du kanske inte har täckning när du kör andra bilar eller fordon, t.ex. motorcyklar, ATV:s och kommersiella lastbilar.

Automobilförsäkring som du verkligen behöver

De flesta delstater kräver att förare ska ha ett minimibelopp för bilförsäkringar som täcker ansvar för personskador och sakskador.

Bred form täckning kanske inte ens är laglig i många stater där minimibeloppet av täckning som krävs enligt lag överstiger det enkla ansvarsskydd som finns i en bred form auto ansvarsförsäkring.

De flesta människor köper ytterligare bilförsäkringar beroende på deras behov. En grundläggande bilförsäkring omfattar flera olika typer av skydd, var och en med vissa begränsningar och med ett premiebelopp knutet till sig.

För att ha tillräckligt med skydd om du har ett skadeståndsanspråk bör du överväga följande alternativ för bilförsäkringsskydd:

 • Bilansvarsförsäkring omfattar både skadeståndsansvar för personskador och skadeståndsansvar för egendomsskador. Ansvarsförsäkring för personskador ger skydd om du skadar eller dödar någon annan när du kör din bil. Den betalar den skadelidandes krav på skadestånd, inklusive sjukvårdskostnader, förlorad lön och smärta och lidande. Den täcker också ditt juridiska försvar om du blir stämd. Ansvarsförsäkring för egendomsskador betalar för skador som du orsakar, t.ex. på ett annat fordon, ett staket eller ett träd, och för ditt juridiska försvar om du blir stämd.
 • Kollisionsskydd är ett skydd för fysiska skador på ditt fordon när det träffar eller blir träffat av ett annat fordon eller ett föremål, t.ex. ett träd.
 • Comprehensive coverage betalar för förluster till följd av nästan alla andra typer av skador på ditt fordon som inte beror på en kollision, t.ex. stöld, vandalism, väder, fåglar eller djur och glasbrott.
 • Uninsured motorist coverage skyddar dig om du skadas av en smitare eller av en förare som inte har ett autoansvarsskydd. Den ersätter den ansvarsförsäkring som den andra föraren borde ha men inte har.
 • Underinsured motorist coverage skyddar dig om en annan bilist är skyldig till en kollision men inte har tillräckligt med försäkringar för att täcka dina förluster.
 • Medical payments coverage, eller no-fault personal injury protection, är valfritt i de flesta delstater och obligatoriskt i andra. Det hjälper till att betala läkar-, tandläkar- och begravningskostnader för dig eller dina passagerare, oavsett vem som är skyldig.

Många människor väljer andra alternativ som erbjuder bekvämt skydd. Täckning för hyrbilsersättning, till exempel, ger dig en hyrbil om ditt fordon skadas av en täckt skada.

Täckning för vägassistans, eller bogsering och arbete, betalar för hjälp om du blir utelåst ur ditt fordon, får slut på bensin eller ställs inför någon annan typ av problem när du är ute på vägarna.

Ditt försäkringsbolag hjälper dig att kontakta bärgningsbilar, låssmeder eller andra former av assistans vid behov och ersätter dig för kostnaderna för dessa tjänster upp till vissa gränser.

Håll i minnet att bilförsäkringar har självrisker som du måste betala innan ditt skydd träder in och ersätter dig. Om du har både hel- och kollisionsskydd har du en självrisk för vardera.

5 sätt att hitta rätt bilförsäkring på en budget

Här är några tips för att spara pengar på din bilförsäkring:

 1. Shoppa runt. En oberoende försäkringsagent från Trusted Choice® kan hjälpa dig att få offerter från flera försäkringsbolag för att se till att du får de bästa priserna som finns tillgängliga.
 2. Samla dina försäkringar. De flesta försäkringsbolag erbjuder rabatter om du köper mer än en försäkring från dem. Och ju fler försäkringar du har (husägare, bil, båt, motorcykel, personligt paraply osv.), desto större rabatt får du.
 3. Maximera rabatterna. Försäkringsbolagen brukar erbjuda en mängd olika rabatter, till exempel rabatter för flera försäkringar, säker körning och goda elever. Din agent kommer att samarbeta med dig för att se till att du får alla rabatter som du är berättigad till.
 4. Håll ett rent körkort. Trafikförseelser har en negativ inverkan på dina försäkringsavgifter. Om du undviker böter och olyckor håller du dina taxor nere, och många försäkringsbolag erbjuder ytterligare rabatter för personer med rena körjournaler.
 5. Välj högre självrisker. Ju högre självrisk, desto lägre premie. Om du tror att du kommer att ha tillräckligt med pengar för att täcka din självrisk om du måste lämna in en skadeanmälan, överväg en högre självrisk för att sänka dina priser.

Hur du får rätt bilförsäkringsskydd

Oavsett om du har bestämt dig för att en bred form av bilförsäkring är rätt för dig – trots dess brister – eller om du letar efter en väl avrundad bilförsäkring, är det bäst att arbeta med en oberoende försäkringsagent.

En lokal agent har dina bästa intressen i åtanke och kan samarbeta med flera försäkringsbolag för att hitta den bästa lösningen för dina behov och din budget. Det är bara att hitta en agent i ditt område och börja få offerter idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.