Den perfekta 7-dagarsresan till London för familjer

Vi presenterar gästbloggaren Annisa från London Travellers

Hur kan London vara så litet och ändå vara en stor del av allas våra liv? Hur kan London vara så litet men ändå ha mer än 30 miljoner besökare varje år? Goda saker kommer i små paket. London har allting förpackat i en liten låda som människor kan öppna.

Detta 7 dagar i London reseprogram inlägg kommer att inkludera många dolda pärlor i London och en dagsutflykt.

Notera: Detta är bara en guide så, ta den inte religiöst – lek runt med dina dagar och planera en resplan som passar dina åldrar och intressen. Du kommer aldrig att få plats med allt och med yngre barn i London vill du förstås bygga in många vilostoppar också.

Det finns också många gratisattraktioner i London om du vill spara på din resa. Alla attraktioner som nämns här kommer att vara barnvänliga, även vuxna kommer att vilja delta i det roliga.

Detta inlägg är en del av vår serie Explore My City – kom och besök städer runt om i världen genom lokalbefolkningens ögon

Vad kan jag göra i London på 7 dagar?

I själva verket räcker 4 dagar för att besöka de 10 största attraktionerna och de berömda landmärkena i London. Men om du har 7 dagar till förfogande kan du lätt upptäcka de dolda pärlorna, ta dig ut ur centrala London och göra en dagsutflykt.

Det rekommenderas att du köper London Explorer Pass för London Eye, London Dungeon, Sea Life London Aquarium, Westminster Abbey, Tower Bridge och Shrek the Experience i Southbank-området.

Observera: Inte alla attraktioner täcker London Pass och inte alla täcker London Explorer Pass. London Pass täcker över 80 attraktioner och London Explorer Pass täcker över 20 attraktioner. Kontrollera vilka attraktioner du vill besöka med båda passen. Det är två olika typer av pass. Blanda inte ihop dem.

Hur man bäst tar sig an London som turist

När du besöker London ska du välja en plats att börja dagen på och ta dig igenom alla sevärdheter i det området och sedan gå vidare till andra platser. Det finns så mycket att göra i varje område i London att du förmodligen inte hinner besöka alla hörn och vrår.

Londons sociala och ekonomiska klimat förändras varje dag, så se till att kolla uppdateringar på nyheterna eller på nätet. BBC Travel-webbplatsen är den mest exakta och pålitliga källan att läsa.

Du kan läsa mer om de bästa områdena att bo i London här.

London Thames River & the Shard. Image Credit sborisov via CanvaPro

7 dagar i London: Dag 1 av 7

Highlights Dag 1 i London

 • Westminster Abbey
 • Big Ben
 • Southbank
 • Thames River Cruise
 • London Eye
 • Tate Gallery
 • Millennium Bridge
 • Shakespeare’s Globe

Detaljer Dag 1 i London

Starta dagen med att ta dig till Westminster tunnelbanestation. Om du bor nära Southbank kan du enkelt gå till fots. De två första attraktionerna du kommer att lägga märke till är Westminster Abbey och Big Ben. Barnen kommer att njuta av att lära sig om den brittiska historien. Lär dig om kungar och drottningar, poeter, vetenskapsmän och många fler från 1200-talet till 1800-talet.

Westminster Abbey

Med mer än 1 miljon besökare varje år är Westminster Abbey inte bara en gudstjänst, utan också en plats för begravningar och minnesmärken för brittiska berömda personer som har haft inflytande på samhället; från Jane Austens minnesplakett till William Shakespeares staty. Isaac Newton och Charles Dickens har begravts här tillsammans med brittiska monarker från 1300- till 1500-talet, utom Henrik VIII.

Westminster Abbey. Image credit claudiodivizia via CanvaPro

Du får hörlurar med en interaktiv iPad på mer än fem språk. Du kommer att guidas av ett nummer från iPaden. Varje föremål i klostret är numrerat, och på iPaden trycker du på det nummer som är kopplat till föremålet och du får höra beskrivningar av föremålet och vem som begravdes där. Tillbringa 1 timme här.

Big Ben och parlamentets hus

När det gäller Big Ben är turerna inställda fram till 2021 för stora renoveringar.

UK:s parlament är en fantastisk plats för en familjedag. Det finns två typer av rundturer. Familjeturerna är lämpliga för familjer med små barn och guidade turer är lämpliga för familjer med tonåringar.

När du bokar din rundtur kan du lägga till ett afternoon tea med barnmeny och utsikt över floden. Turen inkluderar utforskning av Commons Chamber, Lord’s Chamber och historien om Guy Fawkes, en katolsk aktivist som misslyckades med att mörda den protestantiska kungen James och spränga parlamentet i luften med krut.

Turerna tar från 40 minuter upp till 2 timmar lång beroende på vad du vill se och göra.

Big Ben & the Houses of Parliament. Image Credit TomasSereda via CanvaPro

Southbank

Korsa Westminster Bridge och gå över till floden Themsen. Du kommer att se gatukonstnärer och flera rickshaws som väntar på att ta dig runt i London. Rikshavarna är inte värda det, de tar dig runt i London med begränsad tid och det är ganska dyrt.

Istället kan du följa med på en flodbåtskryssning och se berömda landmärken vid Themsen eller åka Hop on Hop Off-buss om du vill ha en bra överblick över Londons sevärdheter.

En hel del människor tycker om att tillbringa tid i Southbank under sommaren. Solos, par och barnfamiljer samlas för att njuta av årstiderna. På sommaren, bredvid Southbank Centre, springer barn genom vattenfontäner som skjuter upp från marken för att bli blöta.

Londons Southbank och London Eye. Image Credit asmithers via CanvaPro

Vintertid kan du besöka Southbank Winter Market, smutta på varm choklad, dricka glöggcider (för de vuxna förstås 😊), titta på julshower i Southbank Centre och åka tivoli.

Varje år ändrar Southbank Centre sina evenemang så se till att kolla på Southbank Centres webbplats för framtida julföreställningar. Förra året njöt barnen av en cirkusföreställning som gick tillbaka till 1800-talet. Vem vet vilka överraskningar som väntar oss i år? Om du hittar ett boende i närheten är det ännu bättre.

De främsta Londonattraktionerna runt Southbank

När du når andra sidan av Westminster Bridge går du ner till vänster. Du kommer att se flera attraktioner. Ett alternativ till London Explorer Pass är att få rabatt för fler än 2 attraktioner, beroende på hur många attraktioner du vill se. Gå över till en av attraktionernas receptioner och de kommer att erbjuda 3 för 2 attraktioner, 4 för 3 attraktioner och 5 för 4 attraktioner, inklusive Madame Tussauds.

Attraktionerna som erbjuds ligger bredvid varandra och inkluderar Sea Life London Aquarium, London Dungeons, Shrek the Experience, London Eye, Shakespeare’s Globe, Tower Bridge och HMS Belfast Museum.

Besök alla attraktionerna här i 1 timme vardera. London Eye tar 30 minuter att åka runt så ge dig själv extra tid för att besöka 4D London Eye Experience (ingår i priset) och köa. Det blir 4 timmars tid till alla attraktioner.

Notera: Madame Tussauds ligger på Baker Street. Du måste ta tunnelbanan från Westminster tunnelbanestation för att ta dig dit.

Mat på Southbank

Det finns många restauranger och kaféer under Southbank Centre, så passa på att äta lunch där. Borough Market ligger cirka 30 minuter härifrån om du vill äta lunch där. Marknaden är öppen mån-tors (10:00-17:00), fre (10:00-18:00), lör (8:00-17:00)

Jubilee Park är ett fantastiskt utomhusområde med en lekplats för avkoppling, som ligger framför London Eye.

Ferare längs Southbank och eftermiddagsalternativ

Efter lunchen kan du gå vidare uppåt och du kommer att se en karuselltur ”Wonderground” för 2,50 pund. Tate Gallery är gratis att komma in i och du kan tillbringa en hel dag där. Om du vill besöka Tate Gallery, spendera inte mer än 1-2 timmar.

Gå tillbaka till Southbank, sväng till vänster, du kommer att se Shakespeares Globe Museum. Det kostar 5 pund att se en Shakespeare-pjäs och 17,50 pund att besöka teatern. Du får lära dig om teaterns historia och arkitektur.

Shakespeare’s Museum

Kolla in på Shakespeare Museum gratis och lär dig allt om hans verk. Du får se en miniatyr av själva teatern och de verktyg som Shakespeare använde för att skriva sina material.

Museet är inte så stort, det är inte mycket folk och kan vara intimt. Visningen av teatern tar cirka 50 minuter och du kan tillbringa obegränsat med tid i museet.

Antagen att du vill gå in i alla de attraktioner som nämns ovan på din första dag, kommer du inte att ha tid att gå på Tower Bridge-turen eller HMS Belfast Museum Tour (åtminstone på dag 1!). Du kan dock stanna kvar till solnedgången för vackra nattbilder av Tower Bridge, Tower of London och London Eye på natten.

HMS Belfast at Night

7 dagar i London: Dag 2 av 7

Highlights Dag 2 i London

 • Tower of London
 • Tower Bridge
 • Borough Market
 • Southwark Cathedral
 • Maltby Market
 • Sky Garden
 • Guildhall
 • London Museum
 • Postman’s Park
 • St Paul’s Cathedral
 • Soho
 • Carnaby Street

Detaljerna Dag 2 i London

Om du inte redan gjort det dag 1, Besök Borough Market för frukost eller lunch. Du fortsätter rutten från den plats där du slutade från Southbank föregående dag. Nu befinner du dig i området London Bridge.

London Traveller i Borough Market

Tower of London

Starta din dag med att besegra folkmassorna och besöka Tower of London. Gör rundturen och spendera så mycket tid som du vill här. Wardour Tour, med blodiga och hemska berättelser om mord med Beefeater, tar cirka 50 minuter och ingår i inträdesbiljetten eller i Londonpasset (inte London Explorer Pass) – kanske inte är lämplig för dina yngre barn.

Turen är värd att göra, men tar en halv dag i anspråk, så du kommer inte att ha så mycket tid för andra sevärdheter runt om i London på dag 2 om du väljer det här alternativet.

The Tower of London. Image Credit DaLiu via CanvaPro

Londons marknader

Borough Market ligger bredvid Golden Hinde Ship och Southwark Cathedral. Tillbringa inte mer än en timme här. Du kan också ta en rundtur på Borough Market om du vill ta reda på marknadens historia. Borough Market är den äldsta marknaden i London och den har också en fantastisk historia, det är inte vilken gammal marknad som helst.

En alternativ marknad är Maltby Market. Maltby Market, en dold pärla i London, är mindre men ändå fullsatt men endast öppen under helgerna. När du anländer ser du en liten gränd som är trång med många stånd som serverar kakor, kex, kakor, snacks, vin och ost från hela världen. Produkterna är desamma som på Borough Market men mindre.

Ovanför dig ser du en stålplanka med rep lindade runt den. ”Rope Walk” står det skrivet i mitten av stålplankan. Färgglada flaggor hänger ovanför för att visa lokalbefolkningen och besökarna att de hittar mat och dryck från hela världen. Efter Borough Market (om du besöker under helgen), tillbringa inte mer än 30 minuter här.

Gömda pärlor i östra änden av Southbank

Gå vidare uppåt, två gömda pärlor är ruinerna av Winchester Palace och The Golden Hinde Ship som ligger vid floden. Allt du ser är en ensidig vägg av Winchester Palace, allt annat är tomt.

Winchester Palace var ett palats från 1100-talet, hem för många ärkebiskopar av Winchester och det är en av de engelska kulturarvsplatserna runt om i England.

När det gäller Golden Hinde-skeppet reste fartyget runt jorden under 1500-talet, med Sir Francis Drake som kapten. För att komma in kostar det 7 pund för vuxna och 5 pund för barn från 3 år och uppåt. Du får lära dig om Sir Francis Drake och de möbler och den utrustning som han använde under sin resa. De gör även skolbesök.

The Old Thameside Inn Pub ligger bredvid Golden Hinde Ship om du vill prova brittisk mat som fish and chips. Det finns många restauranger och pubar som har öppet till sent för middag, bland annat The Real Greek, Zizzi’s Italian och Nando’s. The Anchor Pub är ett annat alternativ till The Old Thameside Inn Pub.

Tower Bridge

Skynda dig att promenera på Tower Bridge och ta bilder på Tower of London och Tower Bridge. Tower Bridge-turen består av byggandet av bron, och om du och dina barn gillar teknik och byggande är Tower Bridge perfekt för dem.

Turnén innehåller videor om hur de tillverkades, visar hur många människor som dog när de byggde bron, historien om hur de konstruerade bron, en utsikt över floden Themsen, museet Engine Room och du kommer att kunna gå på glasgolvet ovanför floden Themsen. Du får ett klistermärke som säger: ”Du har gjort det”. Bara en varning dock, rundturen kan vara trång.

Visiting Tower Bridge – you can also tour inside

Antagen att du vill besöka Tower of London först, blir det 4 timmar av din tid som du spenderar i Tower Bridge, Borough Market och Maltby Market.

Eftermiddag – centrala London

Efter lite tid på Borough Market, Tower Bridge och Tower of London går du över till Sky Garden. Tillträdet till Sky Garden är gratis men du måste boka en tid på deras webbplats.

Likt Shard får du en fågelsikt över London från toppen. Sky Garden är en glasbyggnad omgiven av vackra växter. Det känns som om du befinner dig i ett gigantiskt växthus. Det finns flera soffor, stolar och bord med utsikt över London så att du kan koppla av. Det är dock mycket folk här så det kan vara begränsat med sittplatser. Det finns en bar i mitten för de vuxna också men baren där kan vara dyr. Tillbringa 1 timme här.

Guildhall

För att gå över till Guildhall, en av Londons dolda pärlor. Guildhall har varit stadshus för Londons stad i över 200 år. Det är en byggnad av klass I som byggdes 1440. Under den romerska perioden var det dock platsen för en amfiteater. Du kan se resterna av amfiteatern i källaren.

Öppettiderna varierar eftersom det kan vara funktioner. Så kontrollera och boka i förväg för att se när du har möjlighet att besöka. Tillbringa 1 timme här. Om du vill spara tid kan du ta några foton i 10 minuter och sedan gå vidare till nästa attraktion.

London Museum

Besök Museum of London i 1 timme. Barnen kommer att älska att vara där. Museum of London har en samling av över en miljon föremål från tusen år av Londons historia. Från de förhistoriska och romerska upptäckter som hittats i London, omfattar föremålen bland annat horn och keramik under stenåldern samt vapen från bronsåldern.

En del av höjdpunkterna inkluderar interaktiva gallerier och onlinespel för barn att lära sig och spela. Varför inte handla under den viktorianska tiden eller lära sig om farsoter, bränder och krig mellan 1550-talet och 1660-talet? Lär dig mer om branden i London och när London blev delat eftersom det var många dödsfall. Dessutom avrättades kung Charles I 1649, pesten började 1665 och The Great Fire of London 1666.

The Museum of London bör vara den sista inträdesattraktionen att besöka eftersom den stänger kl. 18.00.

Postman’s Park

Skynda dig till Postman’s Park, en gömd pärla i London. Postman’s Park ligger bredvid St Paul’s Cathedral och är en intim park där du kan komma bort från stadens liv och rörelse. Det är ett utmärkt ställe att koppla av efter dagen och en plats att äta lunch på.

Parken är omgiven av Tudorhus och det speciella med den här parken är Watts Memorial to Heroic Self-plattorna. Här finns minnesplaketter över människor som dog när de räddade andra från katastrofer. Plaketten öppnades år 1900 och det finns mer än 50 plaketter som går tillbaka till 1700-talet.

När du nu befinner dig i Postman’s Park kan du, om du inte redan gjort det från föregående dag, fotografera St Paul’s Cathedral, Themsen, Tower of London, Tower Bridge, Shakespeare’s Theatre, London Eye, Big Ben och Westminster Abbey.

Nattens liv i centrala London

Nästan tar du tunnelbanan till Trafalgar Square och fotograferar National Gallery från utsidan. Gå vidare till Leicester Square, Shaftesbury Avenue, Soho, Regent Street, Oxford Street och Covent Garden.

Trafalgar Square. Image Credit Lunamarina by CanvaPro

Alternativt kan du bakom Admiralitetsbågen (som ligger framför Trafalgar Square) se en gata som leder till Buckingham Palace och St James’ Park. (Buckingham Palace lyser också upp på natten). Dessa är alla Trafalgar Squares granne med Trafalgar Square. Natten blir livlig och lyser upp runt Leicester Square-området. Det blir dock mycket folk och yngre barn kanske inte tycker om folkmassorna.

Här kommer några förslag på vad du kan göra på dessa platser på kvällen:

 • Chinatown är egentligen inte så stor jämfört med Chinatowns i andra länder, men det finns några sydostasiatiska restauranger att välja mellan.
 • Gå upp till 9:e våningen på Hotel Indigo. Du kommer att se en fågelperspektiv över Leicester Square och London Eye.
 • Du kan handla i olika teaterstånd på Leicester Square för att få 50 % rabatt på teaterbiljetter, men du måste köpa dem på dagen. Ta en promenad genom Shaftesbury Avenue för att se flera West End-teaterljus och teaterföreställningar som du planerar att se. Några idéer är att se Harry Potter the Cursed Child, Les Miserables, Thriller och många mindre oberoende internationella teaterföreställningar.
 • Ta foton av Shaftesbury Memorial och skyltbelysningen på Piccadilly Circus. Piccadilly Circus är inget annat än en plats att umgås på och du brukar höra buskers, gatuunderhållare och folkmassor. Den är berömd på grund av sitt läge, ingenting annat. Piccadilly Circus lyser verkligen upp bra på natten också.
 • Om du vill shoppa sent på kvällen stänger de flesta butiker på Regent Street klockan 20-21. Ta lite tid på Carnaby Street, en liten kullerstensbelagd gränd som säljer flera dyra boutiquer och mindre kedjeförsedda butiker. Kolla in Liberty’s Department Store där. Liberty’s Department Store har vacker Tudorarkitektur och säljer lyxiga mode- och skönhetsmärken. Värt att fönstershoppa.

Det finns många restauranger, pubar och klubbar i Sohoområdet för middag. Gör ditt val. Jag rekommenderar att man tillbringar tid på vissa av dessa ställen fram till 22:00. Om du har barn som lätt blir trötta kan du åka hem och spendera tid på dessa sevärdheter nästa dag, tidigt på morgonen innan folkmassorna är igång.

7 dagar i London: Dag 3 av 7

Höjdpunkter från dag 2 i London

 • Buckingham Palace
 • St James’ Park
 • Changing of the Guards
 • National Gallery
 • Regents Park
 • London Zoo
 • Sir John Soane Museum

Detaljerna Dag 3 i London

Den tredje dagen, ägnar du din tid åt att besöka Buckingham Palace och några av de kostnadsfria museerna och gallerierna på Londons västra sida. Tillbringa inte mer än en timme på varje museum.

Innan du planerar ditt besök ska du komma ihåg att det kan ta tre dagar att täcka allt för varje museum. Det är inte möjligt. Efter 1 timme kommer dina fötter att bli trötta (och gnällandet kommer utan tvekan att börja!), plus att du fortfarande måste besöka andra områden i London. Spara på din tid.

För övrigt kan du ersätta några av dessa aktiviteter genom att besöka en av de åtta kungliga parkerna, helst St James’ Park, eftersom den ligger bredvid Buckingham Palace.

Om du vill se vaktbytet, besök Buckingham Palace först och vänta tills klockan 11 (då vaktbytet börjar). Besök sedan National Gallery i andra hand och British Museum i tredje hand. Gå längs The Mall, mellan Buckingham Palace och Admiralty Arch, så hamnar du på Trafalgar Square (där National Gallery ligger).

Changing of the Guard Image Credit Michal Collection via CanvaPro

Buckingham Palace

Buckingham Palace blir anmärkningsvärt välbesökt, så se till att du är på plats vid 10-tiden. Du kan tillbringa tid i St James’ Park om du vill, men 15 minuter före vaktbytet kan du förlora din plats.

Om du inte gillar större folkmassor kan du titta på vaktbytet vid Horse guard Parade. I stället för fotfolk sitter vakterna vanligtvis på sina höga hästar. I Horse guard är det mycket som står runt omkring. Horse guard Parade är en plats för nationella evenemang som Trooping of the Colours, annars är det bara en vidsträckt plats för människor att gå igenom.

Observera att Changing of the Guards inte sker varje dag, så dubbelkolla på nätet när nästa schema är.

Vilka ställen du än vill besöka först, National Gallery, British Museum och Changing of the Guards kan bli fruktansvärt upptagna om du kommer sent.

Spara 1 timme för lunch – Det finns flera restauranger, stormarknader och kaféer i Piccadilly (gatan) eller besök Covent Garden och Neal’s Yard (Londons dolda pärla) för färgglada byggnader, graffiti och udda boutiquebutiker.

Efter att du har sett vaktbytet och fotograferat Buckingham Palace, The National Gallery och British Museum är det 4 timmar som gått inklusive lunch.

Andra sevärdheter i London att besöka

Om du har tillgång till London Explorer Pass kan du besöka Madame Tussauds i en timme och med London Pass kan du besöka London Zoo i ytterligare en timme. Dessa två attraktioner är bra för barn, även om båda attraktionerna kan bli upptagna. Tillbringa tid i Regent’s Park medan du är i London Zoo.

Regents Park London

Sir John Soane Musuem

Om du har tid, besök Sir John Soane’s Museum, det stänger klockan 17.00, en gömd pärla i London. Om du inte har tid kan du besöka det nästa dag.

Sir John Soane var en berömd arkitekt som byggde många fastigheter runt om i England, några kan du fortfarande besöka om du har tid över. Det är fullt av 1800-talets klassiska skulpturer, målningar och kuriosa. Sir John Soane specialiserade sig på neoklassisk design och han blev professor i arkitektur vid Royal Academy, som ligger i Piccadilly, och var involverad i många arbeten, bland annat projekt inom Office of Works.

Har du bara tre dagar att tillbringa i London? Här är hur jag skulle få in det bästa av London på 3 dagar.

7 dagar i London: Dag 4 av 7

Höjdpunkter på dag 4 i London

 • Portobello Market
 • Victoria & Albert Museum
 • Natural History Museum
 • Science Museum
 • Kensington Gardens & Diana Memorial Fountain
 • Kensington Palace
 • Holland Park

Detaljerna Dag 4 i London

I dag, Tillbringa din tid på Portobello Market, Kensington Gardens och Kensington Palace.

Portobello Market

Besök Portobello Road på en lördag, även om det är upptaget är det då allting öppnar. På lördagar kan du se antikviteter, varuarkader (inte spelarkader), begagnade föremål, mode &kläder, frukt &grönsaker, gatumat.

Söndagar är det stängt. Om du besöker Portobello Road på söndagar kan du ta bilder av olika Londonmews, besöka områden där de filmade Notting Hill t.ex. Number 208 och St Luke’s Mew, ta bilder framför det berömda rosa huset med cykeln och andra färgglada byggnader här. Var försiktig, det är någons hus och du måste respektera det.

Ta tunnelbanan till Notting Hill Gate (cirkel- och distriktslinjen) och följ flödet där folk går. De första butikerna du lägger märke till är bland annat konstbutiker, flera smyckesbutiker, souvenirbutiker med vintagesaker, en fisk- och chipsbutik och flera matställen.

Gå längre fram och du kommer till Portobello Road och du kommer att se de första färgglada husen i en rad. Lägg märke till en plakett av George Orwell på ett av husen där han brukade bo. Besök Lancaster Road för att ta Instagramvärda foton av färgglada byggnader. De olika mews som är värda att besöka är Elgin Mews, Pembridge Mews, Portobello Mews och många andra som ligger utspridda runt Portobello Road.

Du kan hitta en bra guide till Londons mest instagrammbara platser här.

Oroa dig inte för att många hemsidor säger att du ska komma tidigt till Portobello, för så fort marknaden öppnar är det redan fullt med folk. Senare under dagen är folkmassorna inte så mycket annorlunda.

Alternativt kan du anlända klockan 8:30 om du vill undvika folkmassorna, så vid 9:00 är du den första att njuta av marknaderna och butikerna. Tillbringa en halv dag här inklusive lunch. Det finns flera pubar och fish and chips-butiker häromkring, utforska Ladbroke Grove och Westbourne Park för fler lunchalternativ och färgglada 1800-talsbyggnader.

Fler museer att besöka i Kensington

Efter lunch kan du ägna lite tid åt att besöka museerna runt Kensington (observera råden ovan, du måste ta det i lugnt tempo)

Start med Victoria and Albert Museum, ett av de fyra stora museerna på listan över Londons 10 bästa museer. V&A Museum består av gammal kinesisk keramik, Alexander McQueens klänningar, samtida konst, teater- och föreställningsföremål, illustrationer och mycket mer. Tillbringa 1 timme här.

När du är klar med att besöka V&As är det ungefär klockan 15.00. Tillbringa tid i naturhistoriska museet som består av över 8 miljoner arter från 4,5 miljarder år sedan, insekter, fåglar, däggdjur och fossil från hundratals dinosaurier. Det finns också aktiviteter och evenemang för barn att ta del av under hela rundturen.

Natural History Museum London – Image Credit thehague via CanvaPro

The Science Museum, som ligger bredvid V&As och Natural History Museum består av vetenskapliga uppfinningar, naturens och miljöns historia, medicinens historia genom tiderna och interaktiva aktiviteter för barnen. Upplev simulatorn och ta en 360-graders resa till rymden med astronauten Tim Peake. Tillbringa högst 2 timmar i varje museum.

Royala parker och trädgårdar i centrala London

Har du middag, åk till Kensington Gardens, Holland Park och Kensington Palace. De två parkerna stänger klockan 23 på kvällen så du har hela dagen på dig att koppla av och låta barnen ströva fritt. Om jag ska vara ärlig är 17,50 pund inte värt att besöka Kensington Palace, det är bättre att ta foton utomhus och tillbringa tid med de egyptiska gässen, vita svanarna och andra fåglar vid sjön.

Andra sevärdheter i Kensington Gardens som är värda att besöka är Diana Memorial Fountain, där barn kan plaska fötterna i vattnet och The Albert Memorial. Ta foton av Royal Albert Hall och de närliggande Tudorhusen här.

Skynda dig i Holland Park. Du kan besöka Kyoto Garden, en trädgård med japanskt tema, ett vattenfall och en damm med koifiskar och ankor. Besök Fukushima Garden för att se påfåglarna. Barnen kan tillbringa tid på Holland Park Adventure Playground och Chess Playground.

En påfågel i Holland Park

7 dagar i London: Dag 5 av 7

Höjdpunkter från dag 5 i London

 • Harry Potter Studio Tour
 • Neal’s Yard
 • Little Venice
 • Camden Passage
 • Thames Path

Detaljerna Dag 5 i London

Denna dag skulle kunna tillbringas med att besöka Harry Potter Studio Tour på morgonen, och sedan utforska områdena norr om stadens centrum.

Harry Potter Studio Tour

Det finns flera turer du kan ta del av beroende på var du bor. Vi avgick från Victoria Coach Station till Leavesden, studioplatsen. De släpper av dig utanför studion och släpper av dig tillbaka till din avreseplats.

Turen tar ungefär 3 – 4 timmar men du kan ta så lång tid du vill och bäst är att komma 20 minuter före ankomsttid för säkerhetskontroller. I vilket fall som helst rekommenderas det att förboka dina biljetter online.

Då du åker tidigt på morgonen för rundturen och vid 13.00 är du klar. Du kan åka tillbaka till centrala London och besöka de gratis dolda pärlor som du har missat och som listas nedan.

Här är höjdpunkterna på Harry Potter Studio Tour.

 • När du går in medan du köar kommer du inte att stirra in i fyra släta väggar. Du kommer att se skåpet under trappan där Harry låstes in av Dursleys.
 • Rundtursledaren kommer att presentera dig för den stora ingången till den stora salen där Harry och hans klasskamrater hade sina sammankomster. Den stora salen är mindre än vad man ser i filmerna och det fanns inga bord och stolar uppradade i mitten. De var alla flyttade mot de fyra väggarna. Du kommer att se gargoyles runt om i rummet och Hogwarts uniformer. Ta dig tid att beundra den stora salen på egen hand här.
 • Vi gick sedan till Hogwarts Express-tåget där Harry gick ombord för att ta sig till Hogwarts med sina vänner. Du får öva dig på att vifta med trollstaven, ger dig chansen att besöka Womping Willow och se den gigantiska ståldörren som leder till Harrys Gringotts. Varför inte säga hej till Snorkråka och besöka den förbjudna skogen när du ändå är där?
 • Under rundturen kan du åka på en tur med kvastskaft framför en grönskärm. På den gröna skärmen flyger du över London i ”full fart” och du kan också köpa fotot i slutet av åkturen. Besök Ron Weasleys hus där du får se stickaren sticka sig själv.
 • Ge dig själv en chans att smaka Butterbeer på Backlot Cafe. Jag föreställde mig hur det smakade när jag läste boken och jag måste säga att det smakade precis som jag föreställde mig. Sött! Caféet serverar inte bara Butterbeer utan även andra alkoholfria drycker.
 • Vi åkte sedan för att se Privet Drive, Nattbussen och Diagon Alley där turen slutar. Turen blir väldigt rolig eftersom man kunde höra musikbakgrund som liknar det man hör i filmerna.

Central & North London

Här är 5 gratis dolda pärlor som du bör besöka efter Harry Potter-turen.

 1. Neal’s Yard gömd inne i Covent Garden. Du kommer att se mångfärgade byggnader och graffitikonst medan du shoppar efter udda souvenirer och äter lunch.
 2. Little Venice, en lugn och fridfull kanal mellan Grand Union Canal och Regent’s Canal. Du kommer att se hur lokalbefolkningen lever i kommunala bostadsområden, grönska, rader av georgianska hus och moderna kontorshus vid kanalen, kaféer, pubar och restauranger samt båthus. Portobello Market och Camden är de två trendiga vintagemarknaderna i närheten.
 3. Camden Passage är en passage nära Camden Market där de säljer fler antikviteter, vintage och udda boutiquekaféer, ett utmärkt ställe för lunch.
 4. Promenera längs Themses Path som består av ett brett grönområde. Det finns inga vackra blomsterrabatter, men du kan höra fågelkvitter, nedfallna grenar från naturkatastrofer, hundpromenadörer och sjöar med ankor och fåglar. Themses Path har ett lantligt och ett urbant område. Det urbana området omfattar Southbankområdet där du kan ta en trevlig promenad längs Themsen, smutta på öl och läsk på de lokala pubarna, besöka London Eye, London Dungeon, Sea Life London Aquarium, Tower of London och Tower Bridge samt större delen av centrala London. Landsbygden omfattar bystäder som Henley-on-Thames och Oxford.
 5. Upplev paj och mos i flera Pie and Mash-butiker runt om i London. Pie and Mash är en 1800-talsrätt som de lägre klasserna brukade äta. Den består av stuvad ål med potatismos som hälls upp med sås och grönsaker. Presentationen är inte så bra men det är den salta smaken som räknas.
 6. Skynda dig till lunch på lokala kaféer med de brittiska lokalbefolkningen och prova äkta brittisk mat (som vanligtvis finns utanför centrala London). De lokala kaféerna består av svarta stolar utan kuddar och enkla bord. Endast arbetarklassen äter här. Sällan ser du aristokrater äta här.

7 dagar i London: Dag 6 av 7

Höjdpunkter på dag 6 i London

 • Dagsutflykt till Chessington World of Adventures

Detaljerna Dag 6 i London

Din sjätte dag kan du spendera på att åka till nöjesparken Chessington World of Adventures. Detta är din första dagsutflykt utanför London och det tar en halvtimme att ta sig dit från Waterloo Station, beroende på var du bor. Du kan ta South Western Railway direkt till nöjesparken.

Chessington World of Adventure

Chessington World of Adventures är inte bara en nöjespark, utan har många aktiviteter för yngre barn. År 2020 presenterade nöjesparken The Rainforest-området med tre nya åkattraktioner. Åk med Jungle Rangers flodtur, River Rafters flumes och studs ner från en trädkrona på Treetop Hoppers. Du kan se sköldpaddor, capybaras och världens största gnagare.

För de yngre barnen, varför inte åka med Elmer’s Flying Jumbo där han snurrar sakta i cirklar?

För alla åldrar kan du besöka Chessington Zoo och hoppa på safari-bilen. Du får se giraffer, lejon, gorillor, sälar och många fler. Precis som Southbank Sealife London Aquarium har Chessington World of Adventures också ett sådant. Det kommer att vara som det i Southbank men det skadar inte att besöka Sea Life, Chessington också. Det brukar hållas föreläsningar och evenemang där också.

När det gäller huvudattraktionerna är mina fyra favoriter Vampire, Kobra, The Scorpion Express och Dragon’s Fury.

 • Vampire är egentligen inte så läskig. Passande för de inte så modiga passagerarna hängs man i stålräcken uppifrån i stället för nerifrån. Du kommer ändå att känna spänningen när ditt hjärta faller ner till dina fötter. Det är också en bra åktur för att värma upp dig inför de läskigare åkattraktionerna.
 • Scorpion Express är för yngre barn. Det fanns barn så unga som 5 år som åkte den här åkturen och det är en chans för dina yngre barn att uppleva vuxna åkattraktioner för första gången.
 • Kobra är bra för alla åldrar. Unga barn från 8 år och uppåt kan åka den här åkturen. Du sitter och snurrar runt i en stor cirkel och de svänger dig från sida till sida. Du blir yr och du vet inte var du är när du går av åkturen.
 • Dragon’s Fury är en annan favorit. Liksom berg- och dalbanan består Dragon’s Fury av en bil med hjul på en stålbana, som en vanlig berg- och dalbana. Det går upp och ner för branta räcken men samtidigt snurrar bilen runt i cirklar. Den ser inte skrämmande ut, men när du är där uppe skulle du känna spänningen.

Vad du än vill göra i Chessington World of Adventures finns det något för alla åldrar, vilket gör det till en riktigt rolig dagsutflykt för hela familjen från London.

7 dagar i London: Dag 7 av 7

Höjdpunkter på dag 7 i London

 • Richmond Park
 • Kew Gardens
 • Bushy Park
 • Isabella Plantation
 • Hampton Court Palace

Detaljerna Dag 7 i London

Denna dag kan användas till att koppla av efter ditt hektiska 6-dagars äventyr i London. Utforska sydvästra London och sevärdheterna där idag. Du kan besöka Richmond Park, Bushy Park, de två av åtta kungliga parkerna i London eller Kew Gardens.

Du kan spendera så mycket tid som du vill här (rekommenderas att spendera 2-3 timmar i alla parker först på morgonen, besök Kew Gardens först och Richmond Park sedan. Besök Bushy Park efter lunch). Den här dagen kan vara en dag för avkoppling efter dina hektiska 4 dagars rundtur i London.

Observera att du måste betala för att komma in i Kew Gardens och boka i förväg online.

Sydvästra London

Det här området har en bykänsla i förhållande till Londons centrala stadsområde. För att beskriva området South West London är det stilfullt med rader av miljonprogramshus från 1800-talet och det är ett av de mest överklassiga områdena i London. Jämför det med Chelsea-området med färre människor.

Bortsett från att området är känt för Kew Gardens finns det många sofistikerade pubar, kaféer och restauranger med utsikt över floden Themsen. Det är fantastiskt under sommarsäsongen när du smuttar på cider eller öl. Det är bara att gå över till Kew Bridge eller Kew Village nära Kew Gardens Station där det finns gott om gastropubs för fish and chips, cider och öl, delikatesser, kaféer och restauranger där. Tillbringa inte mer än 1 -2 timmar i staden.

5 restaurangförslag inkluderar The Stable Pub, The Glass House Michelin Star Restaurant, The City Barge pub som ligger i Chiswick, Annie’s Restaurant, 1700-tals puben Queen’s Head i Chiswick.

Richmond Park

I Richmond Park brukar många människor ta med sig sina bilar och köra ner på parkens gränd. Det första du lägger märke till är de gröna ytorna och skogsområdena. Du brukar se människor som rastar sina hundar och fåglar som kvittrar när du kör.

När du går in kommer du att märka att flera grupper av rådjur samlas där. Kom ihåg att de är vilda djur och att människor har skadats genom att komma nära dem. Om du har tur kan du med bil se dem på nära håll.

Hjortar i Richmond Park – Image Credit Helovi via CanvaPro

Kontrollera Isabella Plantation, en botanisk trädgård, som också är en dold pärla som består av flera sjöar, grönskande planteringar, fåglar och ankor, färgglada rabatter och hör det knastrande ljudet av vattenfall. Det känns som om du har klivit in i Edens trädgård.

Bushy Park & Hampton Court Palace

När du har besökt Richmond Park kan du bege dig till Bushy Park, den näst största kungliga parken i London. Om din tid tillåter det kan du besöka Hampton Court Palace och ta en båttur och se flera husrader med utsikt över sjön. Det finns också självguidade och privata guidade turer runt Hampton Court Palace om du bokar i förväg.

Vid jämförelse med Richmond Park är Bushy park ganska liten men ändå en enorm park. Det finns flera cricket-, rugby- och hockeyklubbar i närheten och precis som i Richmond Park kan du se kronhjortar som betar rakt framför dina ögon. Det finns så många vägar och stigar att ta, det kommer alltid att vara fullt av överraskningar. Miljön är densamma som i Richmond Park men båda parkerna erbjuder lugn och ro från centrala London. Det är också bra för barn som njuter av att vara utomhus.

Så där har du det, 7 dagar i London med en dagsutflykt till en nöjespark. Ett annat alternativ till Chessington World of Adventures är Camber Sands Beach för en fantastisk dagsutflykt på sommaren. Den enda nackdelen är tågresan som kan ta upp till 2 timmar.

Som du kan se finns det massor av saker att göra med dina barn, oavsett vilken ålder de har, det finns alltid något för alla i London.

Om bloggaren

Hej, jag heter Annisa. Jag är indonesisk medborgare och bor i London. Jag har bott här sedan 1991. Min familj och jag packade våra väskor för att sträva efter ett bättre sätt att leva. Min far tyckte att London var en välmående stad med många möjligheter.

När jag har bott här har jag märkt att London är rikt på historia och kultur och jag fick en idé om att skriva om det i en blogg. Som boende här har jag lärt mig allt om London och varje gång besökare besöker London finns det alltid något nytt att se och göra. Det är omöjligt att se allt på kort tid, så därför har jag gjort det till mitt uppdrag att skriva om London och ge besökare tips och tricks för att planera en bra semester.

För mer information om London Travellers, följ Annisa på:

BLOG | PINTEREST | INSTAGRAM

Med tack till Annisa för hennes bidrag till vår gästserie. Du kanske också vill läsa om London med små barn, eller på väg norrut läsa mer om York med barn.

Bokmärka den här sidan eller spara den på Pinterest för senare

Har du sett resten av vår serie Explore My City?

Skrivet av föräldrar &reseförfattare som bor i staden de älskar; Få insidertips, evenemang som du måste se och dolda pärlor från våra gästbloggare, klicka här för att läsa mer.

Se vår sida med gästmöjligheter här om du vill bli vår nästa gästskribent

Se alla våra verktyg för att planera din nästa stadsresa här, eller snabbsök för att undersöka alternativ nedan:

Offentliggöranden: Den här sidan innehåller affiliatelänkar som kan ge oss en liten provision utan extra kostnad för dig. Alla åsikter är gästbloggarens egna. Vår fullständiga policy för avslöjande och webbplatsens användningsvillkor finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.