Bellingham Bay Marathon, Half Marathon, 10K & 5K

Sunnuntai, 27. syyskuuta 2020 – Bellingham, WA – Reittikartta

Huomaa: Vuoden 2020 kilpailu on virtuaalinen tapahtuma. Ilmoittautumistiedot ovat alla.

Avoin sekä juoksijoille että kävelijöille, tämänvuotinen Bellingham Bay Marathon, Half-Marathon & 5K lupaa olla kauniisti luonnonkaunis kilpailu pitkin kaupungin rantaviivaa, sillä tapahtuma vie osallistujat ulos- ja takaisin-silmukkakierroksen radalle etelään Hotel Bellwetheristä pitkin lahden rantoja, ja takaisin hotellille maaliin.

Kilpailu alkaa noin merenpinnan tasolla ja on tasainen ensimmäiset kolme mailia, mutta muuttuu mäkiseksi noin mailien 4 ja 5 kohdalla, minkä jälkeen rata on alimmillaan – lähellä merenpinnan tasoa – noin mailien 8 ja 9 kohdalla ja sitten taas juoksijoiden lähestyessä mailin 11 merkkiä.

Kilpailu juostaan suurimmaksi osaksi päällystetyillä pinnoilla, mutta se vie juoksijoita myös pitkin kaupungin lenkki- ja kävelyreittejä, ja sieltä avautuvat näkymät lähistöllä sijaitseville San Juanin saarille ja Mount Bakerille. Ulkoilu on asukkaiden suosikkiharrastus eri puolilla kaupunkia, jonka luonnonkauneus ja pinnanmuodostus mahdollistavat juoksun, patikoinnin, melonnan, melonnan ja pyöräilyn kaikkina vuodenaikoina.

Puolimaratonille voi osallistua enintään 2100 juoksijaa, joten juoksijoita, jotka harkitsevat osallistumista kilpailuun, kehotetaan ilmoittautumaan ajoissa. Puolimaratonilla, joka on USATF (USA Track & Field) -sertifioitu, on 4 ja puoli tuntia kestävä rata-aika.

Kilpailun sää & Ilmasto

Bellinghamissa, joka sijaitsee Washingtonin osavaltion koilliskulmassa reilut 90 mailia Seattlesta pohjoiseen, vallitsee tyypillisesti syyskuussa leuto tai kohtalaisen lämmin sää, joka on tuonut tänne ennätyslämpötiloja, jotka ovat olleet niinkin alhaiset kuin 37°F (vuonna 1996) ja niinkin korkeat kuin 84°F (vuonna 1986).

Kilpailupäivänä (27. syyskuu) keskimääräinen matalimmillaan pakkaslämpötila on 49°F (49ºF) ja korkeimmillaan korkein lämpötilojen keskilämpötila on 65 ºF.