Mikä on MDF golfpisteytyksessä?

PGA Tourin golfpisteytyksessä lyhenne MDF tarkoittaa ”made cut, didn’t finish”, ja se on ollut hieman kiistanalainen siitä lähtien, kun sitä käytettiin ensimmäisen kerran tulostaululla tammikuussa 2008. Termi ei koske pelaajaa, joka vetäytyy kolmannen tai neljännen kierroksen aikana loukkaantumisen tai muun syyn vuoksi.

Yleiskatsaus

Traditionaaliset ammattilaisgolfturnaukset koostuvat neljästä kierroksesta. Kahden kierroksen jälkeen pelikenttä pienenee dramaattisesti.

Yleensä 70 parasta pelaajaa, tasapisteet mukaan lukien, pääsevät cutiin ja pelaavat kolmannen ja neljännen kierroksen. Pelaajat, jotka sijoittuvat 70 parhaan ulkopuolelle, eivät pääse cutiin ja lähtevät kotiin pelaamatta viikonloppuna.

Ongelma

Koska 70 parasta sijoittunutta pelaajaa tasapelit mukaan lukien ovat perinteisesti päässeet viikonloppuna pelaamaan, kolmannella ja neljännellä kierroksella voi helposti olla huomattavasti yli 70 pelaajaa. Tämä ylimenevä määrä voisi johtaa tee-aikojen aikatauluongelmiin, koska turnausjärjestäjät joutuisivat majoittamaan odotettua enemmän pelaajia.

Ratkaisu

MDF-säännössä määrätään, että jos yli 78 pelaajaa pääsee kahdelle viimeiselle kierrokselle, cut-tulos lasketaan seuraavaan käytettävissä olevaan tulokseen.

Nämä golffarit saavat MDF-merkinnän nimensä viereen turnauksen viralliseen pistetaulukkoon.

He ansaitsevat kukin osan turnauksen palkintorahasta, mutta eivät jatka pelaamista. Sääntö on saanut osakseen jonkin verran kritiikkiä tiedotusvälineissä ja ammattilaisilta, jotka ovat väittäneet, että pelaajan, joka selviytyy cutista, pitäisi pystyä jatkamaan.

Harkinta

PGA Tour kehitti tämän säännön analysoituaan vuotta 2008 edeltäviä tietoja. Se kertoi, että edellisen 12 vuoden aikana 136 turnauksessa vähintään 78 golfaajaa oli päässyt cutiin, vaikka suositeltu raja oli 70. PGA Tour väitti, että kuka tahansa, joka kelpuutettiin, vaikka oli niin lähellä jäädä cutista, ei voinut olla vakava uhka turnauksen voitolle, joten nämä pelaajat oli helppo poistaa kilpailusta.