Fruktslagare släpps från fängelse

HARTFORD, Conn. — Den man från Connecticut vars brutala misshandel av sin fru 1983 ledde till en rättsprocess på 1,9 miljoner dollar och hårdare lagar om våld i hemmet släpptes från fängelset på fredagen, enligt myndigheterna.

Charles ”Buck” Thurman lämnade delstatens fängelse med högsta säkerhetsnivå i Somers klockan 12.30, En talesman för Department of Correction sade.

Annons

Den tidiga timmen var tydligen ett försök att undvika ytterligare publicitet i fallet som har fått stor uppmärksamhet i åtta år och som förändrat polisens sätt att hantera klagomål om våld i hemmet i hela landet.

Thurman kommer att stanna på ett av delstatens dussintals halvvägshus runtom i Connecticut tills myndigheterna i Kentucky bestämmer sig för om de kommer att tillåta att han bor där tillsammans med sin far och styvmor, sade myndigheterna.

Thurman dömdes för att ha huggit, skurit och sparkat sin före detta fru Tracey så brutalt i Torrington i juni 1983 att hon lämnades svårt ärrad, misshandlad och delvis förlamad.

Han dömdes till 14 års fängelse 1987 efter att en tidigare fällande dom hade upphävts, men han har tillbringat nästan åtta år i fängelse och tjänat in sex års ledighet för gott uppförande. Han måste avtjäna fem års skyddstillsyn.

Hans före detta fru, som gifte om sig och bytte namn till Tracey Motuzick, hävdade att Thurman skar henne 13 gånger med en jackkniv och sparkade henne i huvudet medan en Torrington-polis som var på plats inte lyckades gripa honom.

Hon lämnade in en stämningsansökan om vårdslöshet mot polisen, där hon hävdade att hon minst åtta gånger klagat på Torrington-avdelningen om sin våldsamma make, men att ingenting hade gjorts för att skydda henne.

En upprörd jury höll med och gav henne 1,9 miljoner dollar i ett avgörande beslut och Motuzick, som fortfarande har ett synligt ärr över halsen, har fortsatt att tala runt om i landet för offer för familjevåld.

Hon har hjälpt till att förändra lagar om våld i hemmet i flera delstater och polisen i Torrington säger att de överhopades av arga samtal i oktober 1989 efter det att NBC hade sänt en TV-film: ”Cry for Help”:

Överdomare Wendy W. Susco ställde förra månaden flera villkor för frisläppandet av Charles Thurman, som måste avtjäna de återstående sex åren av sitt straff om han bryter mot något av dem. Thurman beordrades att inte ha någon kontakt med sin före detta fru eller deras 9-åriga son, som inte längre använder Thurmans efternamn.

Han beordrades också att bo utanför Connecticut, att inte återvända utan tillstånd från övervakare, att inte ta droger eller bära vapen och att genomgå en psykiatrisk utvärdering för att få kontroll över sina våldsamma utbrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.