Kan posten delas ut på Labor Day?

Måndagen den 2 september är en speciell helgdag i USA. Det är en dag då man firar arbetskraften i delstaterna, och därför får många människor ledigt denna dag.

Många vill veta om det finns postutdelning på Labor Day? Svaret är både ja och nej. Enligt U.S. Postal Service sker ingen leverans till privatpersoner eller företag under semestern. Dessutom är USPS anläggningar stängda. Många andra ställen som livsmedelsbutiker, närbutiker och apotek har dock frimärken, och många av dessa företag kommer att hålla öppet under dagen.

Och även om den normala postutdelningen och insamlingen av post återupptas tisdagen den 3 september, delas Priority Mail Express ut varje enskild dag under året. Personer som förväntar sig ett paket via tjänsten kommer att få en särskild leverans trots att det är Labor Day.

Enligt en rapport från Newsweek stänger USPS för alla större federala helgdagar. Dessa inkluderar Labor Day, Columbus Day, Veterans Day, Thanksgiving, jul, nyårsdagen, Martin Luther King Jr Day, presidentens dag, Memorial Day och Independence Day.

Andra leveranstjänster som FedEx och UPS observerar också helgdagen. Många FedEx-butiker har ändrade öppettider under semestern, men endast FedEx Custom Critical-paket kommer att levereras på Labor Day. Företagets övriga tjänster kommer att stänga för att fira dagen. När det gäller UPS kommer UPS Express Critical att levereras, men alla andra tjänster stänger. Dessutom kommer UPS-butikerna inte att öppna under semestern.

Varje år firar arbetsmarknadsdepartementet de amerikanska arbetstagarna den första måndagen i september. Labor Day är en ”nationell hyllning till de bidrag som arbetstagarna har gett till vårt lands styrka, välstånd och välbefinnande.”

Sedan den 28 juni 1894, då kongressen antog lagen, har Labor Day hyllat den amerikanska arbetaren i början av september. Det råder viss oenighet om vem som ursprungligen föreslog helgdagen för arbetare i USA, men de flesta tror att det var antingen Peter J. McGuire, en av grundarna av American Federation of Labor, eller Matthew Maguire, en maskinist.

I dag ser många människor helgdagen som det inofficiella slutet på sommaren, och i många regioner i USA börjar skolan efter helgdagen. Ofta firar de som är lediga dagen genom att anordna grillkvällar eller njuta av tid vid sjön eller poolen för att friska upp sig själva. Även om sommaren officiellt slutar den 23 september i år markerar Labor Day för de flesta slutet på lata sommardagar.

För dem som arbetar på USPS är måndagen en ledig dag, och all vanlig postutdelning och aktivitet tar en paus fram till tisdagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.