Kittery stänger stränder på grund av coronavirus

Ett par och deras hund besöker Seapoint Beach i Kittery Point. Town Manager Kendra Amaral meddelade i veckan att Seapoint Beach är en av de platser som staden kommer att stänga till följd av coronaviruset. ▲
Seapoint Beach är en av tre platser som staden Kittery meddelade att den kommer att stänga på obestämd tid till följd av COVID-19-pandemin. ▲
Fort Foster kommer att stängas till följd av coronavirus-pandemin. ▲

KITTERY, Maine – Stadsdirektör Kendra Amaral utfärdade på tisdagen en nödproklamation och beordrade Fort Foster, Seapoint Beach och Crescent Beach att stänga på obestämd tid från och med midnatt – ett beslut som syftar till att hindra individer från att samlas under coronavirus-pandemin.

Inbjudan kommer efter att tjänstemän i York valt att stänga sina fyra stränder, medan tjänstemän i Rye längs kusten valde att avvakta.

Amarals proklamation citerade ett ”behov av att förhindra ytterligare spridning av viruset genom kontakt från person till person” som kräver ”åtgärder som innefattar potentiella regleringar som gäller förflyttning av personer och fordon”.”

Den lokala katastrofen förklaras i proklamationen enligt stadslagen för att ”skydda folkhälsan och säkerheten för invånarna i staden Kittery.”

Amaral sade på tisdagen att när York stängde sina stränder, ”insåg vi att vi skulle komma till en kritisk punkt med människor som kommer till Kittery som sitt alternativ.”

”Vi tittar på vad som händer i områdena runt omkring oss och märker att Kittery fortsätter att vara en destination för dem i samhället och i våra grannstater som vill komma ut och motionera”, sade Amaral. ”Dessa platser, deras ingångar ligger vid knutpunkter, vilket innebär att det är svårt att upprätthålla ett ordentligt socialt avstånd.”

Gov Janet Mills har begränsat tillåtna sammankomster till 10 personer eller mindre, och individer uppmuntras att utöva socialt avstånd genom att stanna sex fot från andra för att begränsa spridningen av COVID-19, sjukdomen som orsakas av coronaviruset.

”För att skydda invånarna och staden stänger vi (dessa områden) för att hålla folkmassorna borta”, sade Amaral.

Maines fall på tisdagen rapporterades ha ökat med 11 till 118.

För de flesta människor resulterar COVID-19 endast i milda eller måttliga symtom, såsom feber och hosta. Personer med mild sjukdom återhämtar sig på cirka två veckor, medan de med allvarligare sjukdom kan ta tre till sex veckor att återhämta sig, enligt Världshälsoorganisationen.

För vissa, särskilt äldre vuxna och personer med befintliga hälsoproblem, kan det leda till allvarligare sjukdom, inklusive lunginflammation, eller dödsfall.

Amaral sade att beslutet fattades i samråd med stadens krisledningsgrupp som leds av brandchefen David O’Brien och stadsfullmäktige.

”Människor kan fortfarande gå i sina kvarter, de kan fortfarande gå i ett antal områden för att komma ut och få den friska luften”, sade Amaral. ”Vi försöker bara undvika att folk begränsar sig i en folkmassa när de inte har för avsikt att vara det.”

Parkering kommer att vara förbjuden vid Fort Foster och Seapoint- och Crescent-stränderna under den här tiden.

Denna veckas order i York stängde på obestämd tid Cape Neddick Beach, Short Sands Beach, Long Sands Beach och Harbor Beach med början på måndag. Beslutet fattades efter att staden fått rapporter om att många människor samlas vid dess stränder, trots sociala distanseringsanvisningar, sade stadsdirektör Steve Burns i veckan.

På måndagskvällen i Rye beslutade styrelsen för valmanskåren att den endast skulle stödja en stängning av stadens stränder om delstaten beslutade att stänga de statliga stränderna. Polischefen Kevin Walsh begärde stängningen och hänvisade till att stränderna är populära mötesplatser som lockar människor från andra delstater.

Laddning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.