Om du är modig nog, här är instruktionerna från ett obskyrt koreanskt hiss-”spel” som kan ta dig till en annan värld

via Flickr – Jamal Fanaian

Det finns ett antal ”spel” där ute, men jag hade aldrig hört talas om det här spelet som heter ”Elevator To Another World”. Det kommer tydligen från Korea men det finns inga uppgifter om vem som först upptäckte det och jag kan inte läsa förstahandsuppgifter eftersom Google Translate inte fungerar. Det sägs att allt har översatts till engelska men det finns ingen översättning, vilket jag tycker är ganska konstigt.

Screenshot

Jag kunde dock hitta vad som påstås vara en översättning av spelet som verkar vara från flera år sedan. Anvisningarna finns nedan. Var mycket försiktig med detta. Vissa hävdar att den ökända videon med Elisa Lam visar hur hon spelar detta spel. Hon hittades förstås senare död i en vattencistern på ett tak.

Oavsett om det är äkta eller inte, fortsätt med extrem försiktighet. Det påstås att detta spel, rätt utfört, tar dig till en annan värld där allt är precis som i den vanliga världen förutom att du är den enda personen och att världen är mörk. Vissa som påstår sig ha lyckats återvända efter att ha spelat spelet rapporterar om ett rött kors i fjärran men alla påstår sig ha blivit desorienterade och haft svårt att komma ihåg hur de skulle ta sig tillbaka.

En bra försiktighetsåtgärd kan vara att skriva instruktionerna för återvändandet på handen förutsatt att det finns tillräckligt med ljus för att se om du klarar av resan.

Här är hur man spelar spelet. Lycka till.

Hissen till en annan värld

Endast en person kan spela åt gången. Du kan endast utföra denna ritual i en byggnad som är minst 10 våningar hög med minst en hiss i den. Du kan inte fortsätta på annat sätt.

Instruktioner:

Resa:

 1. Gå själv in i hissen från första våningen. Om någon annan stiger på förstår du att du inte kan fortsätta från första våningen och väntar tills hissen kan tas ensam.
 2. Tryck på knappen för fjärde våningen.
 3. Gå inte ut när hissen når fjärde våningen. Stanna i hissen och tryck på knappen för andra våningen.
 4. Gå inte ut när du når andra våningen. Stanna kvar i hissen och tryck sedan på knappen för sjätte våningen.
 5. Gå inte ut när du når sjätte våningen, stanna kvar i hissen och tryck på knappen för andra våningen.
 6. Gå inte ut när du når andra våningen. Stanna kvar i hissen och tryck på knappen för tionde våningen. Vissa har rapporterat att de har hört en röst som ropade på dem på andra våningen under denna mellersta del av ritualen. Svara inte. Svara inte på något sätt.
 7. Gå inte ut när du har nått den tionde våningen. Stanna kvar på och och tryck på knappen för femte våningen.
 8. Det har rapporterats av vissa att en kvinna kan gå in i hissen på våning fem. Hon kan framstå som en främling som vill samtala med dig. Ännu viktigare är att hon kan dyka upp som någon du känner. Det är viktigt att du inte bekräftar henne med ord eller blick. Om hissen du befinner dig i är reflekterande ska du bara stirra på golvet eller knapparna.
 9. Dryck nu på knappen för att gå till första våningen. Om du istället för att gå mot första våningen istället börjar stiga upp till tionde våningen så har du utfört ritualen korrekt. Men, och detta är mycket viktigt, om du istället går ner till första våningen så har du gjort något fel. Gå av på första våningen omedelbart. Om kvinnan befinner sig i hissen så kom ihåg att inte bekräfta henne.
 10. Om du når den tionde våningen kan du antingen stanna kvar i hissen eller gå ut ur hissen. Vissa har rapporterat att när du försöker lämna hissen kommer kvinnan att försöka en sista gång att ta kontakt med dig. Hon kan höja rösten och fråga vart du är på väg eller ”vad som är fel”. Hon kan skrika när du passerar dörrtröskeln. Håll dig vid gott mod och gå inte in på henne och titta inte på henne ens av rädsla.
 11. Det finns bara ett sätt att veta om du med säkerhet har rest till den andra världen. Du kommer att veta eftersom du kommer att vara den enda personen där.

Resa tillbaka till din hemvärld:

Alternativt, om du inte kommer ut på 10:e våningen:

 1. Dryck på knappen för första våningen och fortsätt att trycka på den tills hissen börjar röra på sig.
 2. När du väl har nått första våningen, gå ut omedelbart. Gå inte ut på några andra våningar än den första. Bekräfta inte kvinnan om hon befinner sig i hissen. Om någon annan stiger på så prata inte heller med dem. Förbli tyst.

Om du går ut ur hissen på tionde våningen:

 1. Hissen som du använde för att komma dit är den enda du kan använda för att återvända. Kom ihåg den.
 2. När du kommer tillbaka till hissen trycker du på knapparna i samma ordning som du gjorde i steg 2 till 8 som du använde för att resa. Detta bör ta dig till femte våningen.
 3. När du har nått femte våningen trycker du på knappen för första våningen. Bli inte förvånad när du i stället börjar stiga upp igen till den tionde våningen. Få inte panik. Du kan trycka på knappen för vilken våning som helst lägre än tio för att stoppa uppstigningen, men du måste göra det innan du återigen når den tionde våningen. Vissa har beskrivit att de känt sig kallade att inte avbryta hissens uppstigning. Du måste.
 4. När du har avbrutit uppstigningen och nått första våningen ska du se till att allt verkar normalt för dig. Om något verkar vara avlägset konstigt. Om du hör något som du inte borde höra. Om du känner lukten av något som du inte känner igen så lämna inte hissen. Du måste upprepa steg två tills allt på första våningen verkar normalt. Detta är mycket viktigt.
 5. När du är nöjd med att allt på första våningen är som det borde vara i din värld så kan du gå ut ur hissen.

Övrig information om att resa:

 • Den andra världen har beskrivits av resenärer som mörk men i övrigt exakt som din ”hemvärld”. Återigen kommer du att veta att det inte är din värld eftersom ingen annan kommer att vara där. Du kanske ser ett avlägset rött kors genom ett fönster. Detta kan vara ett kors eller något annat.
 • Elektroniken fungerar ofta inte, men vissa har lagt ut videor som påstås ha tagits under en resa till den andra världen
 • Du kan bli desorienterad om du går ut på tionde våningen. Du kan känna dig yr. Var vaksam, var uppmärksam på hur du känner dig och håll dig vid gott mod.
 • Om du svimmar kan du vakna upp hemma, men förstå att det kanske inte är din ”hemvärld”. Det kanske inte heller är den andra värld som du hade för avsikt att resa till genom att åberopa denna ritual. Undersök allt runt omkring dig för att försäkra dig om att det är som det ska vara.
 • Om du går på fel hiss på din återresa så gå inte in i retursekvensen. Den kommer inte att fungera.

Rörande kvinnan:

Prata INTE med henne.

Se INTE på henne.

Kontrollera INTE om hon fortfarande är kvar.

Det är hon.

P.S. Om du spelar det här spelet skulle jag gärna vilja höra en redogörelse för dina erfarenheter. Skicka ett e-postmeddelande till mig på [email protected]

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.