Terra Newell: vad hände med Debra Newells dotter efter John Meehans knivattack

Den populära podcasten Dirty John, som beskriver den sanna kriminalhistorien om bluffmakaren och våldsbrottslingen John Meehan, har gjorts om till en tv-serie, som sändes på Netflix på Alla hjärtans dag.

Den åttadelade dramatiseringen berättar historien om John Meehan, en man som förförde en förmögen kalifornisk inredningsarkitekt, Debra Newell, och berättade för henne att han var en läkare som hade räddat många människors liv när han arbetade i Irakkriget.

Det hela var en lögn. Han var i själva verket en dömd brottsling med narkotikaanklagelser som hade strukits ur läkarregistret som sjuksköterska för att ha stulit recept från patienter. Han hade också en historia av att förfölja kvinnor, få besöksförbud och hota sina före detta partners.

i’s TV-nyhetsbrev: vad du bör titta på härnäst

Newell visste uppenbarligen ingenting om detta när hon inledde en relation med honom i oktober 2014, bara några dagar efter att han hade lämnat fängelset för sin senaste överträdelse.

Julia Garner som Terra Newell i Dirty John (Foto: Netflix)

Vem var hennes döttrar och vad hände sedan?

I verkligheten heter Newells döttrar Jacquelyn och Terra. I dramatiseringen heter de Ronnie (spelad av Juno Temple) och Terra.

I båda händelserna var döttrarna emot sin mammas relation med Meehan. Han verkade vara en guldgrävare och var oförskämd mot dem, och de båda höjde sina farhågor om hans avsikter – särskilt när paret gifte sig efter bara två månaders möte.

Som vi nu vet slutade allt i tragedi.

Varför dog Meehan?

I mars 2015 berättade Newells brorson Shad för henne att hennes man har ljugit om att han är läkare och att han också har suttit en längre tid i fängelse. Hon anlitade en privatdetektiv som avslöjade den verkliga omfattningen av Meehans beteende och hans våldsamma förflutna.

Hon flyttade ut och paret separerade kortvarigt, men Meehan lyckades övertyga henne om att bli tillsammans igen. I april 2016 avslutade Newell äktenskapet och ansökte om besöksförbud mot honom – men en domare avslog det eftersom ”det inte fanns något överhängande hot”.

Angreppet

I juni 2016 stal Meehan Newells bil och försökte bränna den, men misslyckades. Två månader senare attackerade han Newells dotter Terra på en parkeringsplats med en kniv, trodde Terra kämpade tillbaka för att försvara sig och lyckades sparka kniven ur hans hand, ta tag i den och började hugga honom.

Terra berättade för Fox5: ”Jag bara började hugga honom. Jag började knuffa bort honom från mig och sedan fick jag honom precis här och jag fick också den sista i hans öga och den sista gav jag liksom en tanke. Jag tänkte ’Jag vill inte att han ska resa sig upp igen, jag vill inte att han ska försöka skada mig igen. Om han reser sig upp igen kommer han att döda mig.”

Meehan dog fyra dagar senare på sjukhus, den 24 augusti, 57 år gammal.

Var är Terra Newell nu?

Newell är nu i allmänhetens ögon igen, tack vare tv-programmet. Hennes syster Jacquelyn föredrar att hålla sig privat.

Hon har tidigare berättat sin historia i The Today Show:

Terra har nu blivit vän med Meehans två döttrar, Emily och Abigail, och paret har lagt upp bilder på dem alla tillsammans på Instagram:

På sin hemsida står det att läsa: ”Jag är 27 år gammal och bor i Orange County, Kalifornien och Henderson, Nevada. Jag skapade Terranewell.com så att jag kunde ha en säker plats att dela med mig av mitt liv.

”Du kanske har hört mitt namn från en artikel, en podcast eller ett tv-program, men du får inte riktigt lära känna mitt riktiga jag från dessa. Här kommer du att lära känna mig när jag delar med mig om resor, musik, vandring, min hund, allt om hundar, zombies, mode, PTSD och andra intressen.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.