Vad är ömsesidig statlig inkomstskatt?

Om du bor i en delstat och arbetar i en annan delstat kan du kanske dra nytta av avtal om ömsesidig statlig inkomstskatt. Detta möjliggörs när två eller flera stater har ett avtal om att undanta inkomster som intjänas av personer som inte är bosatta i en närliggande stat.

Med ömsesidighet i statlig inkomstskatt betalar till exempel en skattebetalare som bor i Indiana men arbetar i Kentucky endast inkomstskatt till den stat där han eller hon är bosatt.

Ömsesidiga avtal om statlig inkomstskatt

Du bör kontrollera med din arbetsgivare hur de hanterar ömsesidighet i statlig inkomstskatt. I de flesta fall kan du, om det finns ett avtal om ömsesidig statlig skatt, fylla i en blankett för begäran om källskattebefrielse för den stat där du inte är bosatt och lämna in den till din arbetsgivare. På så sätt kommer din arbetsgivare endast att innehålla statlig inkomstskatt för rätt stat.

Arbetsgivare bör granska de avtal om ömsesidig statlig skatt som gäller deras anställda och de relevanta staterna för att förstå exakt hur reglerna ska tillämpas. Dessutom bör arbetsgivarna förse dig med rätt blankett för de berörda staterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.