5 Längst anställda general managers i Major League Baseball

Brian Bahr/Getty Images

Colorado Rockies presenterade Jeff Bridich som ny general manager idag efter att den mångårige GM Dan O’Dowd avgått efter 15 (mestadels misslyckade) år vid rodret. Med MLB-slutspelet i full gång är det troligen fler front office-flyttar på gång. Med en långvarig GM som O’Dowd som avgår fick det oss att fundera:

Här är en titt på de fem längsta general managers i Major League Baseball.

Jeff Gross/Getty Images

5. Doug Melvin, Milwaukee Brewers

Anställningsdatum: Trots en kollaps i slutet av säsongen som ledde till att Brewers föll ur slutspelsbilden 2014 kommer Melvin att vara tillbaka i Milwaukee inför säsongen 2015. Rykten om hans anställningstrygghet hade florerat i veckor, men Brewers ägare Mark Attanasio satte stopp för alla spekulationer när han i slutet av september meddelade att Melvins jobb är säkert.

Några höjdpunkter i Melvins tid som GM för Brewers inkluderar att sätta ihop ett lag som avslutade en 15-årig rad av förlustsäsonger för serien, vinna 2011 MLB Executive of the Year-priset och dra igång separata affärer som gav Brewers C.C. Sabathia och Zack Greinke.

Leon Halip/Getty Images

4. Dave Dombrowski, Detroit Tigers

Hire Date: Under sina 13 säsonger som president och general manager för Tigers har Dombroski förvandlat ett skrattretande lag till en ständig favorit i AL Central. Under Dombroskis ledning har Tigers deltagit i fem slutspel och två gånger i World Series. Sedan 2011 har Tigers en vinstprocent på 0,770 och har vunnit fyra raka AL Central-divisionstitlar. Det skulle komma som en stor chock om Dombrowski lämnar sin post inom kort.

Jim McIsaac/Getty Images

3. Brian Cashman, New York Yankees

Anställningsdatum: Cashman arbetade sig hela vägen upp genom Yankees-organisationen och började som praktikant 1986 och utsågs till general manager 1998. Han har haft det kanske mest kritiserade GM-jobbet inom all professionell idrott i 17 säsonger. Det skulle bokstavligen ta sidor att räkna upp alla viktiga affärer och förvärv av fria agenter som Yankees har gjort under Cashmans ledning. New York-manens kontrakt löper ut efter säsongen 2014, men Cashman och Yankees har diskuterat en eventuell förlängning av kontraktet för GM:n och arkitekten bakom fem World Series-mästarlag.

Leon Halip/Getty Images

2. Billy Beane, Oakland Athletics

Anställningsdatum: De flesta basebollfans känner till Beane och de framgångar han har haft genom att använda okonventionella metoder för att bygga sina lag. Hela världen lärde känna Beane när Brad Pitt spelade rollen som den mångårige GM i filmen Moneyball. Filmen visade hur Beane var, och fortfarande är, kapabel att bygga lag av slutspelskaliber med hjälp av avancerad sabermetrisk analys. Beanes lag är alltid konkurrenskraftiga trots att de har genomsnittliga eller under genomsnittliga årliga löner. Under sin tid har Beane vunnit två utmärkelser som årets ledare och lett A’s till sex AL West-titlar, en Wild Card-titel och en vinstprocent på 0,539.

Thearon W. Henderson/Getty Images

1. Brian Sabean, San Francisco Giants

Anställningsdatum: Sabean har överlevt två stora kontroverser utanför planen och är för närvarande den general manager med längst anställningstid i Major League Baseball. Efter att ha varit inblandad i en steroidskandal uppmanades den dåvarande MLB-kommissionären Bud Selig av kongressen att vidta disciplinära åtgärder mot Sabean för hans roll när det gällde att underlåta att rapportera misstänkt steroiddistribution i Giants klubbstuga. Sabean hamnade återigen i rubrikerna för de kommentarer han gjorde efter en match där Scott Cousins från Florida Marlins kolliderade med Giants stjärnfångare Buster Posey vid hemplattan. Kollisionen gjorde att Posey fick ett brutet vänsterben, och Sabean uttryckte offentligt sitt missnöje med Cousins i frågan.

Under den 18-åriga Sabean-eran har Giants vunnit två World Series-titlar, tre National League Pennants, fem NL West-divisionstitlar, en Wild Card-titel och har en vinstprocent på .544.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.