Santa Barbara’s Summer Solstice Parade Is No Small Wonder of Merriment

Lördagen var en dag för att spräcka konfettifyllda ägg, bära glitter och iögonfallande kostymer i centrala Santa Barbara under den 45:e paraden för firandet av sommarsolståndet.

Den årliga sammankomsten innehöll massor av dans, överdrivna bidrag, pulserande musik och festdeltagare som gick på styltor och rullade på rullskridskor.

Med temat ”Wonder” erbjöd skådespelet mer än 1 000 paraddeltagare i alla åldrar möjlighet att ta på sig finurliga kostymer och handgjorda masker medan människodrivna vagnar och färgglada marionetter åkte längs State Street och bland folkmassorna.

Omkring 100 000 åskådare kom för att titta på det kostnadsfria evenemanget utomhus, enligt arrangörerna.

Processionen började prompt vid middagstid vid State och Cota streets, och festen fortsatte i Alameda Park när paraden var över.

Dussintals excentriska dansensembler och samhällsgrupper stöttade de originella vagnar som visades upp.

Santa Barbara-baserade World Dance for Humanity grovade till det legendariska rockbandet Queen längs paradvägen.

Andra artister gick och dansade på State Street och använde amerikanskt teckenspråk för att kommunicera.

Medlemmar av Valhalla Elite Training Center, utklädda till sjöjungfrur och pirater, förvånade åskådarna som tittade på vid sidlinjen.

Besökarna fascinerades av Mariano Silvas brasilianska dansensemble i extravaganta kostymer.

”Vi är en lokal grupp och har deltagit i 17 år”, sade Silva. ”Tanken är att samla medlemmar av samhället för att skapa magi.”

Han sa att han tycker om paraden eftersom ”samhället samlas för att fira livet.”

La Boheme Professional Dance Company, en lokal dansgrupp, omfattade cirka 90 underhållare som visade upp sina bästa danssteg.

En vagn hyllade södra Kaliforniens spektakulära superblomning tidigare i år.

En annan vagn skildrade en resa in i Charlie och chokladfabrikens värld och Willy Wonkas eviga gobstopper.

Rosa pyramider, en sfinx, en gigantisk rävdocka, en enorm bubbelmaskin, ett kalejdoskop av fjärilar på hjul och ett träd med luftdansare var också viktiga inslag i festligheterna.

Varje år anordnas en konsttävling för designen av en T-shirt och en affisch för Summer Solstice Celebration som kan köpas som en plattform för att samla in pengar till det storskaliga evenemanget.

David Mark Lane, konstnär och arkitekt, vann årets tävling. Den mångårige invånaren i Santa Barbara arbetade med sina handritade skisser och färdigställde den vinnande designen i ett fotoprogram.

Santa Barbaras populära parad och flerdagarsfestival kallas det största kulturevenemanget i Santa Barbara County, och Summer Solstice Celebration har utvecklats till en kreativ och originell visning, enligt arrangörerna.

Paraden började 1974 som ett födelsedagsfirande för en välkänd mimare och konstnär, Michael Gonzales.

Santa Barbaras festival uppmärksammar sommarsolståndet, sommarsäsongens början och årets längsta dag, vilket var i fredags.

Aktiviteterna började på fredagskvällen och fortsätter till och med söndag med mat, levande musik och försäljare av konst och hantverk i Alameda Park, 1400 Santa Barbara St.

Flera evenemang planeras fram till kl. 20.00 på lördag och från kl. 12.00 till kl. 18.00 på söndag.

En gratis yogaklass är planerad klockan 12 på söndag i närheten av huvudscenen, och barnparaden startar klockan 15 i parkens barnområde, nära Kids World.

Klicka här för att se det kompletta schemat för sommarsolståndet.

– Noozhawks skribent Brooke Holland kan nås på .(JavaScript måste aktiveras för att du ska kunna se den här e-postadressen). Följ Noozhawk på Twitter: Följ Noozhawk på Twitter: @noozhawk, @NoozhawkNews och @NoozhawkBiz. Kom i kontakt med Noozhawk på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.