Bli en mer kulturell person med dessa enkla tips

Vill du bli lite mer kulturell? Ibland är det lätt att tro att ju mer du reser och ju mer du har sett av världen, desto mer informerad är du. Det är dock inte alltid så. Att bli kultiverad handlar om att vidga sina vyer och lära sig så mycket som möjligt. Du måste ha ett öppet sinne, en vilja att utöka dina kunskaper och en önskan att uppleva nya saker. Och tro det eller ej, du behöver inte alltid lämna huset!

Om du vill bli lite mer utbildad, lite mer kommunikativ och vill vidga ditt sinne så läs vidare för att få några enkla tips som hjälper dig att bli en mer kultiverad person:

Skölj i konsten

Att vara öppen för alla typer av konstformer är ett enkelt och trevligt sätt att få in lite mer kultur i ditt liv. Du kan besöka ett lokalt konstgalleri, eller gå längre bort och upptäcka en opera – klicka här för Operabiljetter Italien – eller upptäcka balett eller en lokal teaterföreställning. Det är mycket roligare än att titta på samma gamla tv-program om och om igen!

Smek dina smaklökar

Det går att bli en mer kulturell person i det egna köket. Genom att byta ut saker och ting vid middagstid kan du ta dina smaklökar på en resa över hela världen utan att sätta en fot utanför. Om du bestämmer dig för att experimentera med nya maträtter kan du också kolla in en utländsk stormarknad i din hemstad i stället för att besöka din vanliga stormarknad i stället. Du har större chans att hitta de autentiska ingredienser du behöver och lära dig ännu mer om det land du har i åtanke. Leta efter recept på nätet eller överväg att ta en matlagningskurs!

Få grepp om ett nytt språk

Att kunna tala ett annat språk är själva sinnebilden av att vara kultiverad. Det gör också alla äventyr utomlands mycket mer autentiska. Att lära sig ett språk kan verka lite skrämmande, men tack vare appar, handledning på nätet och till och med genom att bara plocka upp en frasbok kan du lära dig några enkla fraser ganska snabbt.

Att lära sig ett nytt språk är så mycket mer än att bara komma ihåg ord. Det är faktiskt en enorm ögonöppnare till andra kulturer, deras historia och hur de lever.

Läs, läs och läs lite till

Läsning kan bidra till att förbättra din förståelseförmåga och skrivförmåga. Det kan också göra dig mer kulturell. Särskilt om du läser skönlitteratur och verk från andra länder. Från ökända ryska verk till amerikanska klassiker – det finns en hel litterär värld där ute som väntar på att upptäckas.

Utöka din sociala cirkel

Om din vänskapskrets inte har förändrats på flera år, då missar du något! Genom att prata med människor från andra länder eller andra kulturer än din egen, så utvidgar du ditt sinne och blir redan mer informerad.

Täck ut till någon på jobbet, på din danskurs eller på gymmet. Det är ett utmärkt sätt att fokusera på att bygga på din egen karaktär och förståelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.