De fem dyraste toaletterna i världen

Hur mycket kan man spendera på att skita?

När man tänker på toaletter tänker man på de toaletter som man använder i hemmet, på kontoret eller på offentliga platser. Det är inte så farligt – alla är toaletter. Men vet du att det finns dyra toaletter som du kanske inte har hört talas om tidigare? Och de finns verkligen!

När vi nu kommer till listan över de fem dyraste toaletterna i världen och de är inte vanliga toaletter, men de tjänar till viss del samma syfte.

Låt oss gå rakt på sak.

Möt de dyra toaletterna

Internationell rymdstationstoalett
  1. Internationell rymdstationstoalett: 19 miljoner dollar Det är bara att förvänta sig att priset på den här rymdtoaletten också är utöver det vanliga. Med 19 miljoner dollar är detta den dyraste toaletten som någonsin tillverkats i toaletthistorien. Den byggdes av Ryssland för rymdstationen 2008, och den har mest extrautrustning för den speciella typen av badrumsaktivitet. den här toaletten har benstöd för att hålla astronauterna i rätt position när de använder toaletten. Den har speciella fläktar som suger in varje enskilt avfall som deponeras i den i en septisk tank. Dessutom är detta den enda toalett som någonsin skapats som har ett avancerat filter som kan extrahera vatten från avfallet och rena det till dricksvatten. Det är den ultimata återvinningsmaskinen.

Hang Fung Gold Toilet

2. Hang Fung Golden Toilet: 5 miljoner dollar Äntligen, här är en toalett som är gjord av ädelmetall. Hang Fung Gold Technology Group äger denna gyllene toalett, och den står för närvarande i en demonstrationstvättstuga som kallas ”The Hall of Gold”. Denna toalett kan beskådas och besökas av allmänheten, och många turister flockas till detta rum för att få sitt foto taget. Toaletten är bara en del av hela den gyllene tvättrumsensemblen, men om du skulle ta den här toaletten med dig hem. Den kommer att kosta dig 5 miljoner dollar.

Rykten säger att toaletten tillverkades när guldet såldes billigt. Nu när priserna stiger igen monteras toaletten ner för att dra nytta av allt guld.

Moon River Art Park Toilet

3. Moon River Art Park toalett: 750 000 dollar Den här toaletten är inte ens en privattoalett. Det är en offentlig toalett, och den anses faktiskt vara en lokal turistattraktion. Ja, människor reser från avlägsna platser för att få se en toalett i verkligheten. Det är dock något speciellt med denna toalett som ligger i en konstgjord grotta i den berömda Moon River Art Park i Shanghai, Kina.

Du kanske måste vänta i två (2) timmar för att få chansen att sitta på denna vackra tron. Lyckligtvis behöver du inte betala för att sitta på den så länge du har betalat inträdesavgiften till parken. Denna toalett beräknas kosta 750 000 dollar, och här undrar vi bara varför.

Swarovski Studded Toilet

4. Swarovski-Studded Toilet: 75 000 dollar Från Jemal Wrights designstudio, hjärnan bakom den förkromade toaletten, kommer ytterligare en skönhet som folk kanske inte ens vill sitta på för att göra nummer två. Det här är den Swarovski-prydda toaletten. Kristaller täcker varje enskilt utrymme på den här toaletten. De enda saker som inte är dubbade är toalettsitsen och den inre delen av toalettlocket. Resultatet är en sann skönhet – något som förmodligen hör hemma i ett konstgalleri snarare än i ditt badrum.

Detta är den typ av toalett som du kommer att vilja rengöra varje dag, kanske till och med efter varje användning. Du skulle förmodligen inte ha något emot det, men för 75 000 dollar per enhet borde den kunna rengöra sig själv.

Dagobert Wooden Toiler Throne

5. ”Dagobert” Wooden Toilet Throne från Herbeau: 14 123 dollar Om det fanns några toaletter som var lämpliga för en kung skulle det vara den här. Faktum är att den är uppkallad efter den sista härskaren i den merovingiska dynastin i Frankrike, kung Dagobert. Den här toaletten är så majestätisk att den är en och en halv meter hög. Den är också utformad som en tron. Den har en dragkedjeflush i det övre vänstra hörnet och en ljushållare i det övre högra hörnet. Toaletten har till och med armstöd. Denna toalett spelar också en sång, ”Le Bon Roi Dagobert”, varje gång locket lyfts.

Om det inte är löjligt kungligt nog är det bara att kolla in priset. Denna latrin i trä kostar 14 123 dollar.

Slutsats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.