Hälsofördelar med Radicchio

Hälsofördelar

Radicchio är ett kraftpaket av vitaminer, mineraler och näringsämnen som ger viktiga hälsofördelar. Denna bladgrönsak är kalorifattig, natriumfattig, fettfri och kolesterolfri, vilket gör den till ett hälsosamt tillskott till din kost. Radicchio kan också hjälpa till med viktminskning eftersom den är en bra källa till kostfibrerna inulin – en typ av lösliga fibrer som finns i många växter.

Radicchio kan också ge andra hälsofördelar som förbättrad:

Kognitiv hälsa hos äldre vuxna

Radicchio har ett högt innehåll av K-vitamin, vilket är ett viktigt näringsämne för friska kroppar och hjärnor. K-vitamin kan ha en roll för kognitionen, särskilt när människor åldras. En studie visade att äldre vuxna med Alzheimers sjukdom konsumerade mindre K-vitamin än deras jämnåriga. En annan studie tyder på att högre nivåer av K-vitamin kan vara förknippade med bättre minnesprestanda hos friska äldre vuxna.

Hjärthälsa

K-vitaminet i radicchio kan bidra till hjärthälsa genom att förhindra att mineraler byggs upp i artärerna, så att blodet kan flöda fritt. Eftersom K-vitamin stöder kroppens blodkoagulationsfunktioner kan det vara särskilt nyttigt för personer som tar blodförtunnande medel. Den innehåller också fytonäringsämnen som hjälper till att reglera blodtrycket och inulin, vilket kan bidra till att minska risken för kardiovaskulära sjukdomar.

Benhälsa

Radicchio kan också stödja benhälsan eftersom K-vitamin hjälper till att främja och reglera kalcium i kroppen. Studier tyder på att personer med höga nivåer av K-vitamin har högre bentäthet, medan personer med låga nivåer av K-vitamin löper större risk att drabbas av osteoporos.

Hälsa för matsmältningen

Antioxidanterna och fibrerna i radicchio kan också hjälpa till med matsmältningen. Antioxidanter, som de som finns i radicchio, kan hjälpa till att stödja tarmhälsan och bidra till att reparera cellskador orsakade av oxidativ stress. Kost med mycket fibrer, som inulin som finns i radicchio, kan också hjälpa kroppens matsmältningssystem genom att hjälpa till med regelbundenhet i tarmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.