Har ett ärr efter ett kejsarsnitt betydelse för min magoperation?

När människor i Minneapolis-området vill ha goda råd om sina plastikkirurgiska alternativ vet de att vår praktik kan ge dem den information de behöver. Vi talar alltid ärligt och öppet med våra patienter. Vi finner att detta hjälper människor att känna sig säkra på sina kirurgiska val och lyckligare med det övergripande resultatet om de väljer att genomgå en operation.

Vi fångar upp många frågor om bukplastik (abdominoplasty) för kroppskonturering. Några frågor som kommer upp ofta handlar om ärr efter kejsarsnitt och bukplastik. ”Kan jag genomgå en bukplastik efter ett kejsarsnitt?” är en av dem. ”Kan man göra en bukplastik med hjälp av mitt gamla ärr från ett kejsarsnitt?” är en annan fråga. Låt oss täcka grunderna för förfarandet och besvara båda dessa frågor.

Om bukplastik

Buckplastik är en typ av kroppsformande ingrepp som utförs för att minska hängande, hängande och sträckmärken i bukpartiet. Även om sidorna/flankerna och övre delen av magen behandlas vid en bukplastik är ingreppet mest effektivt för att behandla underlivet, där den mesta hängande huden finns.

Genom utvalda snitt längs underlivet kan plastikkirurgerna ta bort överflödig hud och vävnad, justera de underliggande strukturerna i buken och dra åt patientens hud betydligt.

De bästa kandidaterna för bukplastik

De bästa kandidaterna för bukplastik är personer som har genomgått en stor viktnedgång och som därefter har problem med lös hud, hängande hud och så vidare. De bör vara vid god allmän hälsa och inte lida av medicinska problem som skulle göra en kroppsformande operation till en risk för välbefinnandet.

Kan jag genomgå en bukplastik efter ett kejsarsnitt?

Ja.

Du kan fortfarande genomgå en bukplastikoperation även om du har ett befintligt snitt från ett kejsarsnitt. När det gäller snitt…

Den traditionella snittmetoden för bukplastik

Under en traditionell bukplastikoperation görs tre snitt:

  • Ett lateralt snitt längs nedre delen av buken som sträcker sig från höftben till höftben
  • Ett cirkulärt snitt runt naveln
  • Ett vertikalt snitt längs mitten av nedre delen av buken som förbinder de två tidigare snitten

Du kommer att märka att dessa tre snitt bildar något som liknar en ankarform. Detta ankarformade mönster gör det möjligt för plastikkirurger att mest effektivt revidera magens kontur.

Kan snitt göras med hjälp av ett befintligt ärr från ett kejsarsnitt?

Även här är svaret ja.

Om du har haft ett kejsarsnitt kan en plastikkirurg använda det befintliga ärret för att utföra en bukplastikoperation. Ytterligare snitt måste naturligtvis göras, och längden på ärret från kejsarsnittet kan behöva förlängas helt enkelt på grund av ingreppets karaktär. Det är viktigt att patienterna har detta i åtanke.

Varför det kan vara mest idealiskt att använda ett ärr från ett kejsarsnitt

Om en plastikkirurg använder ett befintligt ärr från ett kejsarsnitt kan han eller hon minska mängden nya ärr som uppstår till följd av operationen. Detta är ett idealiskt tillvägagångssätt för ingreppet, vilket ger bättre resultat överlag. Patienterna är vanligtvis nöjda med användningen av gamla snittställen för nya kosmetiska ingrepp. Tack och lov bleknar dessa ärr med tiden.

Är en bukplastik rätt för mig?

Det bästa sättet att ta reda på om en bukplastik är rätt för dig är att komma förbi praktiken för en konsultation. Vi går mer än gärna igenom dessa frågor mer i detalj så att du kan göra ett smart val om dina alternativ för kroppskonturering.

Lär dig mer om avancerad kroppskonturering

För mer information om bukplastik och hur den kan hjälpa dig att uppnå en mer tilltalande kroppskontur och figur, se till att kontakta en erfaren kosmetisk plastikkirurg idag. Vårt team kommer att samarbeta med dig för att hjälpa dig att uppnå dina estetiska mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.