2020 NASCAR XFINITY Series Pocono Race Page – Jayski’s NASCAR Silly Season Site

Chase Briscoe trekt aan het langste eind en boekt de NASCAR Xfinity-overwinning in Pocono: Chase Briscoe herstelde zich van een snelheidsovertreding op de pits en een spin met nog 21 ronden te gaan en behaalde zijn vierde NASCAR Xfinity Series-overwinning van het seizoen in de Pocono Green 225 van zondag. In een race die werd uitgesteld na een record negende caution op de 2,5 mijl lange Pocono Raceway, gaf Briscoe de leiding over aan Ross Chastain in Turn 1 na de laatste herstart, maar heroverde de top plek in de Tunnel Turn en finishte 1,015 seconden voor de No. 10 Chevrolet een ronde en een half later. De overwinning, Briscoe’s eerste in Pocono en de zesde uit zijn carrière, liet de bestuurder van de No. 98 Stewart-Haas Racing Ford halverwege zijn verklaarde doel van tenminste acht overwinningen dit seizoen.(6-28-2020)

Schema’s

#98-Chase Briscoe won de Pocono Green 225 NASCAR XFINITY Series race op Pocono Raceway. De zege is zijn 4e van het jaar, 1e zege op Pocono en 6e zege in zijn carrière.
#10-Chastain eindigde als 2e gevolgd door #51-Clements, #21-Snider, #1-Annett, #7-Allgaier, #02-Moffitt, #61-Hill, #18-Herbst, en #4-Little.
Briscoe spinde met nog 30 ronden te gaan toen een band het begaf, maar vocht terug om de leiding over te nemen met nog 7 ronden te gaan en hield een harde late charge van Chastain af.
Chastain’s 2e plaats leverde hem de $100,000 Dash for Cash op ten opzichte van #11-Haley , #22-Cindric, en #90-Labbe.
Pole sitter #9-Gragson eindigde als 22e.
Stage 1 werd gewonnen door #22-Cindric. Stage 2 werd gewonnen door #7-Allgaier.
Er waren 12 leiding wisselingen tussen 6 coureurs en 9 cautions voor 31 gele vlag ronden.
De gemiddelde snelheid van de race was: 108.563mph.
Zie race details op: Race Results, Drivers Points Standings, Owners Points Standings, Cumulative Report, Penalty Report.

Race Fast Facts – Pocono:
Chase Briscoe won de 5th Annual Pocono Green 225 Recycled by J.P. Mascaro & Sons – NASCAR Xfinity Series Race, zijn zesde overwinning in 62 Xfinity Series races.
Dit is zijn vierde overwinning en negende top-10 finish in 2020.
Dit is zijn eerste overwinning en tweede top-10 finish in drie races op Pocono Raceway.
Ross Chastain (tweede) noteerde zijn eerste top-10 finish in vijf races op Pocono Raceway. Het is zijn 10e top-10 finish in 2020.
Jeremy Clements (derde) noteerde zijn eerste top-10 finish in vijf races op Pocono Raceway.
Riley Herbst (negende) was de hoogst eindigende rookie.
Chase Briscoe leidt het puntenklassement met 3 punten voorsprong op Noah Gragson.