Påskcenter och aktiviteter för små elever (Peep Freebie)


Det är kanintid, vilket innebär centra och aktiviteter med påsktema för mina små elever. Ta din lektionsplanbok eftersom jag delar med mig av mina favorit, go-to påsk tema centra och aktiviteter! Dessutom har jag skapat en smaskig Peep freebie för dig också.

Detta inlägg innehåller affilierade länkar.

Det är inte påsk utan PEEPS! Jag har skapat ett enkelt och färgglatt Peep Beginning Sound Match-spel. Mina förskoleelever matchade de första ljuden, stora bokstäver och små bokstäver.

Du kan också göra spelet åldersanpassat för treåringar. Ta bort ljudkorten och eleverna matchar bara de stora och små bokstäverna peeps.

Påskäggsskrivbricka! Den här brickan har lila strössel och kaninströssel i den. Eleverna hittar en äggbokstav som matchar och skriver sedan den stora och lilla bokstaven i brickan. Skrivbrickor är det bästa verktyget jag använder för att öva bokstäver. Eleverna blir superglada när de ser skrivbrickor ute! När var sista gången dina elever blev glada över arbetsblad för handstil? Detta är rolig, engagerande praktisk inlärning! Prova skrivbrickor i ditt klassrum! De är en spelförändring!

Påskäggsord! Eleverna bygger sina synord med hjälp av ägg och skriver sedan ordet på inspelningssidan. För att göra det ännu roligare kan du lägga synordskorten i stora plastägg!


Andra lärare frågar mig ofta vad jag gör för bordstid eller morgonarbete. Varje morgon har jag olika aktiviteter uppställda vid vart och ett av mina stora bord för bordstid (även kallat förskolans morgonarbete). Jag ställer ofta upp inbjudningar att skriva med hjälp av material från mitt skrivcenter. Den här skrivinbjudan med påsk-tema har påskskrivpapper, påskklistermärken, påskordkort och olika skrivverktyg. Ta de kostnadsfria familjeordkorten HÄR.


Five Little Bunnies Hopping on a Hill är en subtraktionsbok som mina små elever ÄLSKAR. Den liknar 5 Little Monkeys Jumping on the Bed (5 små apor som hoppar på sängen). När jag läser boken tar en elev bort en kanin varje gång det händer något med en kanin. Eleverna räknar, subtraherar och rimmar när vi läser den här boken. Genom att använda rekvisita för berättelsen blir böckerna levande för eleverna. När vi har läst boken, flera gånger under cirkeln, lägger jag den i mitt bibliotekscenter. De matematiska samtal som eleverna hade när de läste om boken med hjälp av kaninerna var ovärderliga!
Jag hittade de här uppstoppade djurkaninerna på Dollar Tree.

Kaniner är så glittriga och roliga att jag utvecklade en femsinnesaktivitet med dem! Jag skapade den här Peep Anchor Chart för att registrera hur eleverna beskrev peeps. Aktiviteter med fem sinnen är ett fantastiskt sätt att bygga upp elevernas ordförråd. Var inte rädd för att använda stora ord med dina små elever. Om de kan säga tyrannosaurus rex kan de säga vad som helst! Efter att vi hade beskrivit peeps hade vi ett peep-smakprov. Eleverna antecknade hur peeps smakade på sin inspelningssida. Ta dina peep freebies HÄR.

I blockcentret lade jag till låtsasblommor, plastmjölksägg i plast, påskägg i plast, uppstoppade vårdjur och EASTER STEM I Can Build-utmaningskort. Titta på denna fantastiska inhägnad som min förskoleelev byggde. Om du tittar noga kan du se att han gömde ägg i blommorna för en påskäggsjakt!

Play dough trays är en av mina elevers favoritsaker. Jag gör en ny lekdegsbricka för varje tema. Den här påsklådan har äggutformare, kaninutformare, små plastägg, knappar, piprensare, ögon och leksaker. Eleverna kan rulla, krossa och klämma ihop leksaksdegen för att skapa påskägg och peeps. Lärarna ler också eftersom vi vet att de tränar sina finmotoriska muskler när de leker!

Sensorikbordet är fyllt med påskgräs, små skumägg, äggkartonger och Handy Scoopers. Eleverna kan sortera, räkna, skopa, gömma och fylla äggkartongerna med ägg. Äggen är små så de stärker sina finmotoriska muskler också när de leker.

Det är enkelt att göra äggshakers för musik och rörelse eller grovmotoriska aktiviteter. Fyll ett plastägg till hälften med bönor och tejpa ägget runt sömmen med washitejp. Den senaste uppsättningen äggshakers som jag gjorde höll i över 9 år! Laurie Berkners låt ”I Know a Chicken” är den perfekta låten att använda tillsammans med egg shakers. Eleverna måste skaka äggen på många olika sätt. HÄR finns en länk till en video med hennes sång som du kan använda.

Bunny and Carrot Shape Puzzles! Mina elever älskade att matcha kanin- och morotsformerna.


Tal påskägg är ett roligt sätt för eleverna att träna på att identifiera siffror och utveckla en-till-en-korrespondens. Eleverna identifierar numret på ägget, räknar ut motsvarande antal minigummor för att fylla ägget och placerar ägget i det matchande äggkartonghålet. (Ännu en anledning till varför jag var tvungen att köpa de där söta minigummorna från Target!)

Det finns så många olika sätt att representera en mängd (tio ramar, streckmarkeringar, fingrar, siffror, tärningar, föremål). Det här spelet Easter Number Sort är ett roligt sätt för eleverna att utforska det här konceptet. Eleverna räknar tio ramar, fingrar och identifierar siffror och matchar sedan det till motsvarande påskkorg.

Jelly Bean Roll It, Add It-spelet är perfekt för påsken. Eleverna kastar två tärningar, adderar och prickar summan. Jag älskar också att ge mina elever riktiga gelébönor som en godbit att äta när de spelar det här spelet.

Sortering kan vara HÅRT för vissa elever. Eleverna kan öva på att sortera äggen efter färg och storlek. Det är också viktigt att öva på att sortera efter andra egenskaper som glitter/ej glitter eller sprickor/ej sprickor.

Har du provat äggrullningsmålning? Om inte, borde du göra det! Det är precis som marmormålning men med ägg. Ta ett litet plastägg och lägg två kulor inuti. Jag har klippt pappret i form av ett ägg. Eleverna lägger sitt papper i lådan och släpper sedan äggen i lådan. Eleverna skakar och lutar på lådans lock för att få äggen att rulla runt. Äggen målar pappret när de rullar.

En annan rolig konstaktivitet är att trycka ägg. Använd några plastägg i olika storlekar och mönstrat scrapbookpapper. Eleverna stämplar ägget i färgen och stämplar sedan sitt papper.

Förvandla den dramatiska leken till en GARDEN & FLOWER SHOP! Vi tar alltid med oss blommor eller växter till mamma och morföräldrar på påsken, så varför inte låta eleverna spela upp det i den dramatiska lekhallen med påsktema. Dessutom finns det så många sätt att integrera matematik, läs- och skrivkunnighet, vetenskap och STEM i deras lek. Hämta det från min TPT-butik HÄR.

Vill du ha alla mina utskrivbara påskcenter? Spara tid och hämta mitt paket med påskmatematik och läskunnighet från min TPT-butik HÄR. Skriv bara ut och förbered.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.