Tips för ögonvård av Dr Mandeep Singh Basu

Vi vet alla att vi måste vara friska till varje pris för att vara rika & kloka. Särskilt när det gäller ögonhälsa bör vi vara mycket försiktiga. Tillsammans med andra mediciner är det verkligen viktigt att använda naturresurser för att förbättra och ta hand om vår hälsa. För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista med 6 mystiska örter för att återuppliva din ögonsyn.

Synen är ett av våra mest omhuldade sinnen. Vi skådar snötäckta berg, snabbt strömmande floder, frodigt grönt gräs, fullblommande blommor, gamla enorma träd och det är bara logiskt att hålla våra ögon friska. Detta är en välsignelse för mänskligheten. Vi läser, uppskattar konst och observerar naturen med denna Guds gåva.

I århundraden har människor använt örter för att behandla olika ögonsjukdomar, allt från ögonspänningar till glaukom. Det du äter har en enorm effekt på dina ögons hälsa, och synproblem kan ofta åtgärdas genom att ge kroppen vad den behöver.

En till stor del växtbaserad kost som ger rikliga mängder vitaminer, mineraler och karotenoider är det första steget för att bibehålla och återställa din syn. När det är på plats är nästa fas att lägga till örter och botemedel som stödjer och läker ögonen.

Här är en lista över de 6 mystiska örterna för att återuppliva din ögonsyn och hålla ögonen friska.

Ginkgo

Denna populära ört är känd för att främja blodcirkulationen i ögonen. Extrakt från Ginkgo förbättrar synen hos personer med glaukom. Den är också antioxidant och skyddar nervceller, inklusive de i ögat.

Eyebright

Som namnet antyder används denna ört för att behandla ögonbesvär. De flesta ayurvediska ögondroppar tillverkas av denna ört. Denna ört hjälper människor att återhämta sig från ögonallergier. Dessutom sänker den blodsockernivån och förebygger ögonen från diabetisk retinopati.

Bilbär

Den är rik på bioflavonoid som påskyndar regenereringen av rhodopsin, det lila pigmentet som används av ögonens stavar. Blåbär innehåller antocyanosider, växtpigment som fungerar som antioxidanter, ämnen som hjälper till att förebygga och reparera cellskador och som kan hjälpa till att förebygga grå starr eller hjälpa till att behandla skador på näthinnan. Blåbär är den potentiella bidragsgivaren till den allmänna ögonhälsan.

Grönt te

Det innehåller antioxidanter som äter upp fria radikaler – ämnen som skapar den så kallade oxidativa skadan som ligger till grund för många kroniska sjukdomar, bland annat glaukom, makuladegeneration och grå starr. Den innehåller flavonoider som hjälper till att minska inflammation och bakterieinfektion i ögonen.

Goldenseal

Det är en sammandragande och antibakteriell ögonsköljning som snabbt minskar rodnad och inflammation. Goldenseal innehåller berberin, en förening som kan hjälpa till att bekämpa milda ögoninfektioner som konjunktivit.

Grapeseed

Extrakt från denna ört hjälper till att stärka immunförsvaret, även den hjälper till att förbättra synen eftersom den förbättrar cirkulationen. Förbättrad cirkulation innebär mindre risk för grå starr. Extrakt från vindruvor hjälper också till att göra din näthinna starkare.

Dessa örter kan vara en potentiell lösning på alla ögonproblem. Använd de naturresurser som moder jord tillhandahåller. Dessa är naturliga helare och kommer att välsigna dig med friska ögon.

De flesta synproblem utvecklas inte över en natt och det är osannolikt att korrigera sådana problem över en natt. Du kan behöva lite tålamod. Örter är de naturliga läkarna och det kan ta tid att läka det sår som orsakats. Örter kan behandla alla ögonproblem som sträcker sig från irritation i ögonen till grå starr.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.