SF Giants: Will Clark slog homerun mot Nolan Ryan i MLB-debuten

Will Clark gjorde sin minnesvärda MLB-debut för San Francisco Giants den här dagen 1986.

Will Clark gjorde en av de mer minnesvärda MLB-debuten i San Francisco Giants historia mot Houston Astros, bara 26 dagar efter sin 22:a födelsedag.

När Clark klev fram till plattan den dagen hade han en stor uppgift framför sig, bortom de oundvikliga nerverna som måste följa med denna erfarenhet. Nolan Ryan, som då var en 39-årig veteran som gick in i sin 20:e säsong i de stora ligorna – självaste Ryan Expressen – stod på vallen och stirrade på Clark.

Du vet redan vad som hände. Clark tog Ryan djupt till mittfältet för en rundtrippel. Clark var den 53:e spelaren någonsin, vid den tidpunkten, att slå en homerun i sitt första MLB-slag.

”Jag går fram till plattan och går och letar efter hans snabba boll för jag har aldrig sett något så snabbt tidigare i mitt liv”, sa Clark efter homerun. ”Första kastet till mig var en curveball och, liksom, överraskade mig verkligen. Jag såg honom fnissa lite och jag frågade catchern: ’Varför kastar han en curveball till mig?’ ’Jag byter bara upp saker och ting’.”

Clark lät de två första kasten gå förbi och gjorde sin första major league-svingning på en 1-1 räkning när han äntligen såg att Ryan gav honom en snabbboll.

Giganterna vann med 8-3. Clarks smeknamn, ”The Thrill”, följde inte långt därefter.

#FBF till för 30 år sedan. Den 8 april 1986: Välkommen till de stora ligorna, Will Clark! #ForeverGiant #SFGiants

Posted by San Francisco Giants on Friday, April 8, 2016

Ryan avslutade året lite bättre än genomsnittet, ledde NL i ERA säsongen därpå och gick lätt vidare till ett Hall of Fame-val som en av de bästa kastarna i basebollhistorien.

Clark avslutade året ganska starkt själv och slutade femma i omröstningen om NL Rookie of the Year med ett genomsnitt på 0,287, 11 homeruns och en OPS på 0,787 (bra för 121 OPS+). Giants placerade sig på tredje plats i NL West med ett 83-79 rekord.

Med ett år på nacken slutade Clark på femte plats i MVP-omröstningen 1987 och gjorde det första av sina sex All-Star-deltaganden 1988. Han fick utmärkelsen NLCS MVP 1989 efter att ha gjort 13-för-20 (.650) med två homeruns och åtta RBI mot Cubs. Han gick 4-för-16 i en förlust mot Athletics i World Series.

År senare mindes Clark efterdyningarna av sin berömda homerun.

”Jag satt på bänken efter att allt hade lagt sig. Jag satt bredvid Chili Davis och jag tittade på Chili och sa att han kommer att slå mig nästa gång jag slår”, berättade Clark för KNBR 2016. ”Chili tittade på mig och sa: ’Åh ja, det kommer han att göra!’. Nästa slag var han i sin windup och jag var redan på väg till marken.”

Ryan slog honom inte, men han var i Clarks huvud. Ryan vann slaget med en strikeout.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.