Skapa en RAM-diskett i Windows 7 och Windows 10 med ImDisk

För att spara diskutrymme och för att kontinuerligt undvika att ständigt använda Diskrensning som är inbyggd i Windows 7 och Windows 10, är det då möjligt att flytta alla temporära filer, inklusive temporära internetfiler, till en RAM-disk?

En RAM-disk har visat sig vara i genomsnitt 1,7 gånger snabbare än en Solid State Drive (SSD).

Diskrensning i Windows 7

Diskrensning i Windows 10

Anledningen till att jag vill flytta alla olika typer av temporära filer från datorns hårddisk till en RAM-disk är för att se till att hårddisken inte blir överfull med temporära filer. Windows cache-filer tar också upp stora mängder hårddiskutrymme, så jag planerar att skapa och använda en RAM-disk för att flytta alla tillfälliga filer till en RAM-disk.

De två bilderna ovan visar de två versionerna av Diskrensning i både Windows 7 och Windows 10.

För att undvika att använda Diskrensning för ofta och få min dator att gå snabbare planerar jag att använda verktygetImDisk för att skapa en RAM-disk som är tillräckligt stor för att lagra tillfälliga filer. RAM-skivan måste naturligtvis ha en perfekt balans mellan mängden minne som min dator använder och det fria RAM-minne som säkert kan användas för att skapa en RAM-skiva. Till exempel en dator med 16 GB RAM-minne. Vi kan använda hälften av det RAM-minnet för att skapa en RAM-diskett på 8 GB, vilket visas i bilden nedan.

Bilden ovan visar diskegenskaperna i Windows 7 för RAM-disketten som nu är redo att användas för att lagra tillfälliga filer. Alla tillfälliga filer eller arbetsfiler raderas permanent när datorn startas om eller stängs av. RAM-diskar kan också skydda konfidentiella dokument eller topphemliga dokument från att hämtas med hjälp av dataåterställningsprogram, eftersom när datorn startas om eller stängs av är alla spår av filer på RAM-disken omöjliga att återskapa. När data väl har försvunnit från en RAM-disk är den borta för alltid och kan aldrig mer återställas med hjälp av någon av världens programvaror för dataåterställning.

Min Toshiba Satellite C870-11G har en hårddisk på 640 GB. Min hårddisk har bara några få megabyte kvar, men skulle en RAM-disk lösa problemet med bristen på lagringsutrymme?

Detta är min dator som nästan inte har något diskutrymme kvar.

Min 640GB hårddisk egenskaper.

Min hårddisk har för närvarande 7,35 MB ledigt utrymme, så min dator går långsammare.

Vänligen kan ni där ute be Microsoft att lägga till RAM-diskverktygetImDisk som en inbyggd del av Windows 10. Detta skulle verkligen hjälpa användarna att bättre hantera sitt diskutrymme på ett effektivare sätt och undvika att användaDisk Cleanup för ofta. Windows 10 behöver definitivt ha ett sådant verktyg för att skapa RAM-diskar med obegränsad RAM-diskstorlek. ImDisk är ett verktyg från tredje part som kan skapa en RAM-disk utan begränsning av diskstorleken.

Deleterade filer som hamnar i Windows papperskorgen bör också flyttas till en RAM-disk för användare som hatar att ofta tömma papperskorgen. När datorn startas om eller stängs av försvinner alla datafiler och mappar som finns i RAM-diskdriften permanent.

Läs här om hur du sparar diskutrymme genom att använda verktyget Disk Cleanup som finns inbyggt iWindows 7 och Windows 10. Det förklarade sättet om att spara diskutrymme i Windows på ett effektivt sätt.

Lär dig hur du effektivt skapar en RAM-disk i Windows 7 och Windows 10 genom att använda en gratis programvara från tredje part som heterImDisk.

För att effektivt skapa en RAM-disk utan att ha någon förlust av RAM, skulle jag överväga att ha en dator med minst 4 GB RAM för att effektivt skapa en RAM-disk och RAM-användning för operativsystemet och programvarutillämpningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.