Är det verkligen värt att ha en hund på college?

Som collegestudenter tenderar vi att överväldiga oss själva, vilket gör att vi stressar alldeles för mycket. Vi har så mycket ångest mellan prov, uppsatser och att engagera oss i våra huvudämnen att vi glömmer bort att luta oss tillbaka och slappna av ibland.

De flesta skolor erkänner denna press som studenterna sätter på sig själva, men bara under examensveckan. Universiteten brukar göra alla typer av aktiviteter för att minska stressen och hjälpa studenterna att tänka på annat än sitt arbete.

En av aktiviteterna brukar innebära att man tar in hundar som studenterna kan leka med. Det är bevisat att hundar hjälper människor att lätta på uppbyggd stress inombords. De får fram en glad sida hos människor även under några av de mörkaste dagarna.

Men vissa elever tar detta ett steg längre och tar med sig sina hundar till skolan. Detta är ett stort ansvar för en collegestudent och kan till en början verka som om det bara ökar ens stressnivå. Men de flesta studenter som bestämmer sig för att faktiskt ta på sig ansvaret säger att det är värt det extra arbetet.

Nedan följer flera studenter med hundar på college. De flesta säger att de älskar att ha en lurvig vän som alltid lyser upp deras dag, även under de värsta skoldagarna någonsin. Jag menar, hur kan man inte le när man har någon som väntar på en vid dörren varje gång man går tillbaka till sin bostad?

Vi frågade collegestudenter varför de älskar att ha en hund med sig och hur det gynnar deras liv i skolan.

Jesaulyn Atofau, 21

Att skaffa en hund och att vara student är förmodligen den mest stressande men också mest spännande utmaning som jag har tagit mig an under hela min collegetid. Det har lärt mig att vara ansvarsfull, att spara pengar lite bättre med alla slumpmässiga veterinärräkningar och överraskningar de kommer med och att behöva tänka på honom i allt jag gör. Mina planer fungerar bokstavligen runt honom. Att vara en stadstjej i en liten universitetsstad kan ibland göra mig galen, så jag älskar att bara kunna hoppa in i min bil med Silver och köra utan destination. Varje gång vi dricker kaffe förväntar han sig en pupaccino.

Att ha en hund på college gynnar mig på ett sätt som jag aldrig trodde att det skulle göra. Varje gång jag studerar och behöver en paus eller en avlastare tar jag med honom till parken eller åker till staden för att köpa glass (till honom) och godis – det är hans favoriter. Ibland kan det att göra samma sak varje dag bli riktigt repetitivt med skolan och att balansera arbetet, så jag skulle definitivt rekommendera att skaffa en hund för studenter som ofta blir uttråkade av cykeln. Det är ingen lätt uppgift men det är definitivt den mest givande.

Matt Brubaker, 20

Jag älskar att mina rumskamrater och jag skaffade en hund förra året eftersom det ger en helt annan stämning till våra liv. Precis när vi kommer in genom dörren efter lektionerna är hon alltid där och hälsar på oss med det största leendet och viftar med svansen en mil i minuten. Hon är en bra samtalsämne med praktiskt taget vem som helst, för vem gillar inte en söt valp.

Hon verkar alltid finnas där för oss när vi är stressade av att plugga inför ett prov och ger oss något att tänka på när vi inte tänker på allt skolarbete. Jag vet att vi alla kan hålla med om att det var ett av de bästa valen vi har gjort att skaffa en hund vårt första år när vi bodde utanför campus.

Ali Berkey, 20

I januari 2016 gick min 14-åriga briard, Chewie, bort. Min mamma ringde mig och jag var förkrossad. Jag har lidit av depressioner till och från sedan jag var 16 år, och detta dödsfall kastade mig ner i ännu en grop av mörker. En aprilmorgon gick jag och min rumskamrat till skolan och vi bestämde oss båda för att hoppa över lektionen och ta en kopp kaffe. När vi vände oss om sprang vi in i en shiba inu-familj. Mamma, pappa och två valpar sprang över till oss och jag plockade upp en av valparna… OCH WOW! Jag blev förälskad i denna lilla fluffboll av ren lycka och bestämde mig för att ta det riskfyllda steget att äga en valp.

Vid fyra månader med Riku är jag mer än lycklig… Att ha en hund på college har sina uppoffringar. Man kan inte stanna ute hela natten eller glömma att komma hem efter lektionen – han förstör alltid något, kanske en lärobok. Det är en ständig påminnelse om att jag kan göra något, och borde göra det. Riku är den lyckligaste, renaste lilla boll av förstörelse som jag någonsin kunde ha bestämt mig för. Jag älskar honom av hela mitt hjärta.

Meghan Cavanaugh, 20

Jag älskar att ha en hund i skolan eftersom det är skönt att gå hem till henne och veta att hon är där och väntar på mig. Hon håller mig sällskap. Och hon är alltid på gott humör vilket gör mig på gott humör om jag har ett stort prov eller något annat som stressar mig! Hon är den bästa.

Caroline Bardo, 20

Min hund är min bästa vän – låter väldigt generiskt. Men allvarligt talat att ha en hund i college var förmodligen ett av de bästa besluten jag har tagit sedan jag räddade honom. Han har lärt mig att jag måste ta ansvar för något annat än mig själv.

Killar? Glöm dem. Du kan nu mysa när som helst på dagen med din bästa vän. Att komma hem från lektionen utmattad och mysa i sängen med din hund är en av de bästa känslorna.

Hundar dömer dig inte bara inte, de får dig att känna dig bättre om dig själv och får dig att skratta även när du inte är på humör eller ledsen. Efter att tidigare ha kämpat med depression har det hjälpt mig så mycket att ha en hund vid min sida hela tiden, de ger dig villkorslös kärlek och får dig aldrig att må dåligt om dig själv.

Timothy Carroll, 20

Jag älskar att ha en hund i skolan eftersom han är en bra motivation för att hålla sig aktiv, en vän som alltid är hemma och väntar på mig, och han hjälper till att reglera mitt schema (att gå upp på morgonen, att behöva mata honom, gå ut med honom, etc).

Britt Ashley, 21

Jag tror att min favoritdel med att ha min hund i skolan är att kunna komma hem från en stressig dag och genast bli välkomnad av ett djur som älskar en så mycket. Det är en stor stresslindring att veta att man har ett djur att komma hem till efter ett stort prov. Dessutom är det en bra ursäkt för att ta en paus mitt på dagen och ta en promenad utomhus i fint väder med sitt husdjur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.