4 SMS-signaler Din partner ljuger och det är dags att kolla

En av de mer uppenbara signalerna på att din partner ljuger är om han eller hon plötsligt byter ämne under er sms-konversation, eftersom det tyder på att han eller hon försöker undvika ett visst ämne eller en viss fråga.

”Om de avleder samtalsämnet från dem till dig eller någon annan är det en röd flagga”, säger Dr Klapow.

Men även om alla dessa ledtrådar definitivt är värda att uppmärksamma, betonar Dr Klapow att ingen av dem med säkerhet kan säga dig om din partner är osann eller inte. Därför är det viktigt att inte dra några förhastade slutsatser utifrån något av dessa beteenden.

Om du misstänker att din partner ljuger, rekommenderar dr Klapow som första steg att du läser deras sms högt.

”Att läsa högt gör det möjligt för dig att injicera en viss nivå av inflexion och känslor, och det kan bidra till att minska de mentala fördomar som vi har när vi läser texten tyst”, förklarar han. ”Innan du svarar – gör en paus och fråga dig själv om du förstår texten, om du är förvirrad över vad de försöker kommunicera eller om du är osäker på avsikten eller tonen.”

Lumina/Stocksy

Dr Klapow varnar för att om du genast utgår från att din boo ljuger och reagerar därefter, kommer du troligen att utlösa en defensiv reaktion. Istället rekommenderar han att du uppmärksammar din partner på de observationer du har gjort. Sedan kan du leta efter ledtrådar i kroppsspråket som kan tyda på att de fortfarande ljuger, som att de blundar eller gör gester som inte stämmer överens med deras ord.

”Prata om de inkonsekvenser som du ser och håll dig till de observerbara/objektiva fakta”, säger han. ”Använd fraser som ’hjälp mig att förstå’. Dessa är viktiga eftersom de förmedlar en verklig känsla av förvirring om textmeddelandet i sammanhanget av vad som händer.”

Om du presenterar dina farhågor för din partner på detta sätt ger du honom eller henne möjlighet att reda ut eventuella missförstånd.

”Låt honom eller henne antingen förtydliga för dig – eller bli fångad i en lögn”, tillägger dr Klapow. ”Låt dem förklara situationen eller berätta allt. Ju mindre du anklagar dem, desto större är sannolikheten att det händer.”

Men även om sms kanske inte fungerar som en exakt lögndetektor, kan denna form av kommunikation säkert ge en del användbara ledtrådar som är värda att vara uppmärksam på. I slutändan är det bästa sättet att upptäcka om din bae ljuger att leta efter förändringar i deras sätt att svara dig – du känner dem trots allt bättre än någon annan, så om frekvensen, tonen, språket eller längden på deras meddelanden plötsligt skiftar är det något du vill notera.

Det viktigaste att komma ihåg är att det enda sättet att konfrontera din partner och reda ut eventuella missförstånd är att vara uppriktig mot honom eller henne om vad du har märkt. Håll dig till fakta, undvik att dra förhastade slutsatser och försök förstås att ge din partner en chans att tvivla. Om du kan motstå frestelsen att börja peka finger direkt är oddsen mycket högre att du får en ärlig förklaring från honom eller henne – och det är ju det ultimata målet, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.