5 fördelar med mörk choklad (bland annat viktminskning)

Ignorera dem som säger att choklad är skräp. Mörk choklad är laddad med näringsämnen och studier har visat att den även är bra för att läka brustna hjärtan.

Mörk choklad tillverkas av kakaoträdets frön och är en av de bästa källorna till antioxidanter. Många studier har visat att mörk choklad kan förbättra hälsan och minska risken för hjärtsjukdomar bland andra fördelar som att stabilisera blodsockret, kontrollera aptiten, hjälpa till att minska suget och därmed underlätta viktnedgång.

Övrigt att läsa:Från mörk choklad till kiwi, här är 10 supermaträtter du måste äta i vinter

Men vad gör mörk choklad till en supermaträtt? Det är kakao eller kakaobönor som är packade med hälsosamma kemikalier som flavonoider och teobromin. När den konsumeras med måtta har den här läckra godiset några kraftfulla hälsofördelar.

Släpp loss!

  1. Hjälper till att minska kolesterolet: Konsumtion av kakao har visat sig minska nivåerna av ”dåligt” kolesterol (LDL) och höja nivåerna av ”gott” kolesterol, vilket potentiellt kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.
  2. Mörk choklad är bra för huden: Flavonolerna i mörk choklad kan skydda huden mot solskador genom att absorbera UV-strålar och hjälpa till att skydda och öka blodflödet till huden.
  3. Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt: JA! Choklad kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Enligt neurovetenskapsmannen Will Clower utlöser en liten fyrkant av god choklad som smälts på tungan 20 minuter före en måltid de hormoner i hjärnan som säger ”jag är mätt”, vilket minskar den mängd mat som du sedan äter. Att avsluta en måltid med samma lilla utlösare kan minska efterföljande snacks.
  4. Det kan förebygga diabetes: Det låter galet, men kakao har visat sig förbättra insulinkänsligheten. Så mörk choklad med måtta kan fördröja eller förhindra uppkomsten av diabetes.
  5. Det kan förbättra ditt humör: Mörk choklad får dig att må bättre genom att stimulera produktionen av endorfiner, vilket är en kemikalie i hjärnan som ger känslor av njutning. Det innehåller också kemikalien serotonin, som fungerar som ett antidepressivt medel, vilket gör att du mår bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.