Asian Mizuna Greens: Hur man odlar Mizuna Greens i trädgården

Mizuna Greens är en populär bladgrönsak från Asien och används över hela världen. Liksom många asiatiska gröna grönsaker är mizunagrönsaker besläktade med de mer välkända senapsgrönsakerna och kan införlivas i många västerländska rätter. Fortsätt läsa för mer information om hur man odlar mizunagrönsaker.

Information om mizunagrönsaker

Mizunagrönsaker har odlats i Japan i århundraden. De kommer troligen ursprungligen från Kina, men i hela Asien anses de vara en japansk grönsak. Namnet mizuna är japanskt och översätts som saftig eller vattnig grönsak.

Plantan har djupt klyvda, förgrenade maskrosliknande blad , vilket gör den idealisk för skära och växa igen-skörd. Det finns två huvudvarianter av mizuna: Mizuna Early och Mizuna Purple.

  • Mizuna Early tål både värme och kyla och går långsamt i frö, vilket gör den till en idealisk grönsak för kontinuerlig sommarskörd.
  • Mizuna Purple plockas bäst när bladen är små, efter bara en månads tillväxt.

I Asien är mizuna ofta inlagd. I västvärlden är den mycket mer populär som salladsgrönsak med sin milda men ändå peppriga smak. Den fungerar också bra i röror och soppor.

Hur man odlar mizunagrönsaker i trädgården

Vård av mizunagrönsaker liknar den för andra asiatiska senapsliknande grönsakssorter. Även Mizuna Early kommer att slå ut så småningom, så för den mest långvariga skörden bör du så dina frön sex till tolv veckor före höstens första frost eller sent på våren.

När fröna har grott (detta bör bara ta några få dagar), tunna ut plantorna till 36 cm avstånd mellan plantorna.

Det är i princip allt. Den löpande skötseln skiljer sig inte mycket från skötseln av andra gröna växter i trädgården. Vattna och skörda grönsakerna vid behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.