{Copycat} Dorothy Lynch Salad Dressing

Ett smaskigt hemodlat recept från Nebraska på en fransk dressing som är en sorts besatthet i Mellanvästern i USA … mitt copycat-recept har mindre socker och mindre fett, men det är fortfarande jättegott och superenkelt att göra hemma. Jag hörde dem rasa om denna dressing på radion en morgon på väg till jobbet. Ja, radiokillen fortsatte och fortsatte och fortsatte och fortsatte om Dorothy Lynch Salad Dressing. Det var då jag bestämde mig för att jag måste prova att göra denna dressing själv.

Jag blev verkligen förvånad över hur lätt detta var att göra … och hur underbart det smakade. Det är här jag brukar inleda mitt ”jag är förälskad i det här receptet”-tal … inte för att spränga din bubbla, jag älskar verkligen smaken av den här dressingen, men jag är inte heller så nöjd med att den gjordes med en burk tomatsoppa. Jag vet, en del av er kommer att bli förtjusta över att man kan förvandla tomatsoppa till salladsdressing. Personligen är jag inget fan av konserverad soppa och här är skälet till det: Jag oroar mig för bekämpningsmedel, konserveringsmedel och BPA-plasten som de klär våra burkar med och som läcker ut i våra livsmedel. Det är helt enkelt inte bra. Jag använder hellre riktiga tomater från riktiga trädgårdar som inte behandlats med kemikalier som förstör våra ekosystem. Jag ska inte gå in på detaljerna … vetenskapsmännen är mycket bättre på att tala om detta än jag. En del kanske säger att jag är för spänd om det, men det räcker med att säga att jag inte är nöjd med recept som innehåller tomatsoppa på burk.

Men trots det finns det bajiljoner recept på Dorothy Lynch Salad Dressing som cirkulerar på internet och de innehåller ALLA en burk tomatsoppa. Jag vill ta fram ett recept som inte innehåller tomatsoppa … men först måste jag verkligen prova originalet så att jag har något att jämföra det med. Jag var dock tvungen att justera det … jag kunde inte riktigt leva med mig själv om jag lade den vansinniga mängd socker och en hel kopp olja i min salladsdressing som recepten kräver. Kan vi inte få samma mängd smak med mindre tillsatt socker/olja? Absolut, det kan man.

Skriv ut

klocka klocka ikonbestick bestick ikonflagga flagga ikonmapp mapp ikoninstagram instagram ikonpinterest pinterest ikonfacebook facebook ikonprint print print ikonerquares squares ikon

Skala1x2x3x

Ingredienser

 • 1 (10 3/4 ounce) burk. tomatsoppa
 • 1/4 kopp socker
 • 1/2 kopp vinäger
 • 1/4 kopp vegetabilisk olja
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tesked torr senap
 • 1 tesked salt
 • 1 tesked sellerifrön
 • 1 tesked majsstärkelse
 • 1/4 tesked färsk-svartpeppar

Instruktioner

 1. Bland alla ingredienser i en mixer tills de är jämna. Förvara i en lufttät behållare i kylskåp.

Anteckningar

RECIPE SOURCE: http://www.sumptuousspoonfuls.com/

© Copyright 2014, Sumptuous Spoonfuls. Alla bilder & innehåll är upphovsrättsligt skyddade. Använd inte mina bilder utan föregående tillstånd. Om du vill publicera någon av mina bilder ber jag dig fråga först. Om du vill återpublicera det här receptet som ditt eget, skriv om receptet med dina egna ord eller länka tillbaka till det här inlägget för receptet.

Detta recept har delats på Tuesday’s Table, Simple Supper Tuesday, Treasure Box Tuesday, The Weekend Social och What to Do Weekends.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.